Kärsitkö hampaiden narskuttelusta?

Kärsitkö bruksismista eli hampaiden yhteen puremisesta ja narskuttelusta? Satunnainen, esimerkiksi stressaavissa tilanteissa esiintyvä narskuttelu ei ole haitallista, mutta pitkäkestoinen voimakas bruksaaminen aiheutta monenlaisia ikäviä ongelmia: hampaat kuluvat, voivat jopa lohkeillakin, pään ja hartian seudun lihakset kipeytyvät, leuat ovat arat ja ruuan pureskeleminen jopa tuskallista jne. Yöaikaan tapahtuva narskuttelu ei ole tahdonalaista toimintaa, joten siihen ei juurikaan voi vaikuttta muuten kuin jossain määrin omilla elämäntapavalinnoillaan. Purentakisko on äärettömän hyvä ja helppokäyttöinen väline narskuttelijalle: se vaimentaa puremista ja lieventää bruksaamisen haittoja. Verkkokaupastamme voit tilata sekä lämpömuotoiltavia että muotoilematta valmiita purentakiskoja, kansainvälisiä merkkituotteita tai edullisempia ns. brändittömiä vaihtoehtoja.  Kokeile – apu voi löytyä yllättävän läheltä. Huomaa: jotkin henkilöt bruksaavat niin voimakkaasti, että he saavat minkä tahansa purentakiskon rikki muutamassa yössä. Jos koet olevasi tällainen henkilö, suosittelemme ottamaan yhteyttä hammaslääkäriin. Hammaslääkärin valmistama akryylikisko saattaa olla sinulle parempi vaihtoehto.

Lämpömuotoiltava kevyt purentakisko 2 KPL

Edullinen vaihtoehto hampaiden narskuttelijalle: 2 kpl kevyttä, käytössä miellyttävää lämpömuotoiltavaa purentakiskoa muovisissa säilytyskoteloissa yhteishintaan 27,90 €. Purentakisko suojaa hampaita yöllisen narskuttelun ja puremisen haitoilta sekä voi auttaa merkittävästikin erilaisiin bruksismista johtuviin niska-hartia-seudun sekä pään jännitys- ja kiputiloihin.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

EVA-elintarvikemateriaalista valmistettu lämpömuotoiltava purentakisko suojaa hampaitasi narskuttelusta ja yhteen puremisesta aiheutuvalta kulumiselta. Se pehmentää purentaa ja voi näin helpottaa bruksismista johtuvaa lihaskireyttä sekä leukojen ja pää-hartiaseudun erilaisia kiputiloja. Jos kärsit hampaiden narskuttelusta, kokeile edullisesti*, miten purentakisko toimii: saat 2 kpl muotoiltavia kiskoja säilytyslaatikkoineen yhteishintaan 27,90 €. Tämä kiskomalli on hintansa vuoksi myös usein uutta narskutuskiskoa tarvitsevan hyvä valinta.

 

KÄYTTÖÖNOTTO
- laita kisko 75-asteiseen kuumaan veteen noin 10-20 sekunniksi, jolloin se pehmenee muotoiltavaksi - älä laita kiskoa kiehuvaan veteen
- aseta pehmeä kisko varovasti ylähampaisiisi, pure KEVYESTI (ei kiskon läpi)
- muotoile sormia, huulia ja kieltä apuna käyttäen kisko hyvin ylähampaitasi ja ikeniäsi myötäileväksi
- ime ylimääräinen vesi pois
- kun muotoilu on valmis, laita kisko kylmään veteen, jolloin se kovettuu
- parin minuutin päästä voit leikata kahvan pois. voit halutessasi muotoilla kiskoa myös muualta saksin, jos jokin kohta tuntuu suussasi epämiellyttävältä

 

LÄHETYS SISÄLTÄÄ
- 2 kpl lämpömuotoiltava purentakisko
- 2 kpl muovinen, vaaleansininen tai väritön säilytysrasia

Huom! Voidaksemme tarjota tämän kiskon sinulle edullisesti, lähetämme ne omissa muovikoteloissaan postituspussissa ilman kartonkipakkauksia. Tämän kiskon valmistusmaa on Kiina, eikä se näin ollen ole samanlainen brändätty tuote kuin valikoimamme yhdysvaltalaiset ja EU-valmisteiset narskutuskiskot. Toimintaperiaate lämpömuotoiltaviss kiskoissa on kuitenkin sama.

lämpömuotoiltava purentakisko narskuttelijalle

Kiskoa ei saa käyttää:
- alle 18-vuotias
- yhtäjaksoisesti yli 3 kk konsultoimatta lääkäriä
- jos sinulla on heiluvia hampaita, huonosti kiinnitettyjä implantteja tai käytät hammasrautoja
- jos hammaslääkärisi kieltää suukojeiden käytön
- jos sinulla on hammas- tai leukasärkyä

Käyttöikä
Purentakiskon käyttöikä vaihtelee yksilöllisesti todella merkittävästi. Siihen vaikuttaa narskuttelun määrä ja voima. On tärkeää vaihtaa kulunut kisko ajoissa uuteen, sillä kulunut kisko ei anna toivottavia hyötyjä.

Miten tämä purentakisko eroaa OzDenta-purentakiskosta?
Alla olevasta kuvasta näet, mitä eroa tällä kiskolla on OzDentaan.

vainkiskot

- Tämä purentakisko on jonkin verran sirompi, hieman kapeampi eikä ulotu aivan yhtä pitkälle takahampaisiin kuin OzDenta
- On aavistuksen pehmeämpi ja helpommin muotoiltavissa
- Sisältää integroituna kahvan, joka helpottaa kiskon muotoilua
- Kummallekin kiskolle on oma säilytysrasiansa
- Sopii kapealeukaiselle/pienisuiselle keveytensä, siromman muotonsa ja pienemmän kokonsa takia paremmin

 

Valmistusmateriaali: etyylivinyyliasetaatti
Valmistusma: Kiina
Turvallisuus: CE

 

BR52

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 27,90 €

Loading Päivittää

SleepRight® – maailman myydyin purentakisko

SleepRight® Secure-Comfort on maailman suosituin purentakisko, yhdysvaltalaisten hammaslääkäreiden pitkäaikaisen kehitystyön tuote, tehokas ja turvallinen käytössä. Tätä kiskoa ei lämpömuotoilla, vaan se säädetään suuhun sopivaksi hampaiden väliin jäävien tyynyjen etäisyyttä säätämällä. Mukana seuraa muovinen säilytysrasia.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kestävä ja helppokäyttöinen muotoilematta valmis purentakisko narskuttelijalle

SleepRight® Secure-Comfort on yhdysvaltalainen hammaslääkäreiden suunnittelema ja suosittelema patentoitu purentakisko, jota ei tarvitse lämpömuotoilla. Hampaiden väliin jää kaksi tyynyä, jotka erottavat ylä- ja alaposkihampaat estäen näin haitallisen narskuttelun ja puremisen. Kiskon käyttö estää hampaiden vaurioitumista ja vaimentaa tehokkaasti ääntä, joka narskuttelusta aiheutuu. SleepRight on maailmanlaajuisesti suosituin bruksaajien käyttämä narskutuskisko, siksi että se on käytössä kestävä ja miellyttävä käyttää. Se on myös turvallinen ja tehokas: tämän purentakiskon ansiosta todella monet bruksaajat ovat päässeet eroon elämänlaatuaan rajoittavasta jatkuvasta päänsärystä ja leukojen kipeytymisestä.

SleepRight® -purentakiskoja ei lämpömuotoilla. Kisko sopii kaikille, sillä se on säädettävissä neljään eri kokoon: purentatyynyjä eteenpäin siirtämällä kiskon koko pienenee, purentatyynyjen siirtäminen taaksepäin vastaavasti suurentaa kokoa. Oletuksena purentapalat on asetettu kohtaan, joka sopii suurimmalle osalle käyttäjistä. Tyynyjä on myös mahdollista jonkin verran käännellä, jotta kulman saa säädettyä suussa mukavan tuntuiseksi.

Purentakiskon mukana saat sille kätevän säilytysrasian, jossa kiskoa voi säilyttää hygieenisesti.

Katso, miten SleepRight toimii

Toisin kuin muita purentakiskoja, SleepRightia voidaan käyttää myös oikomiskojeiden kanssa!

Purentakiskon puhdistus
- huuhtele aina ennen käyttöä vedellä
- harjaa pehmeällä hammasharjalla tarvittaessa
- käytä erityisesti suukojeiden desinfiointiin tarkoitettuja tehokkaita puhdistustabletteja

Et voi käyttää SleepRight® -kiskoa jos
- sinulla on leukanivelvaivoja
- olet alle 18-vuotias

SleepRight purentakisko narskuttelijalle

SleepRight purentakiskot

Valmistusmaa: Yhdysvallat
Turvallisuus: CE
Ei lateksia tai BPA:ta

 
sleepright_vihrea

HUOM! Valitettavasti Euroopassa myynnissä oleville SleepRight-kiskoille ei yhdysvaltalainen 1 vuoden käyttötakuu ole voimassa.

UNEKSI28
uneksi.com

Hinta: 58,90 €

Loading Päivittää

Lämpömuotoiltava kevyt purentakisko 1 KPL

Kevyt, lämpömuotoilun ansiosta suuhun hyvin "istuva" purentakisko suojaa hampaitasi narskuttelun ja puremisen haitoilta sekä auttaa erilaisiin bruksismista johtuviin jännitys- ja kiputiloihin. Kokeile edullisesti!
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Lämpömuotoiltava purentakisko suojaa hampaitasi narskuttelusta ja yhteen puremisesta aiheutuvalta kulumiselta. Se pehmentää purentaa ja voi näin merkittävällä tavalla helpottaa bruksismista johtuvaa lihaskireyttä sekä leukojen ja pää-hartiaseudun erilaisia kiputiloja. Koska kisko muotoillaan yksilöllisesti, se on monen mielestä käytössä miellyttävämpi kuin ns. hetivalmiit purentasuojat. Jos kärsit hampaiden narskuttelusta, kokeile nyt edullisesti*, miten purentakisko toimii!

KÄYTTÖÖNOTTO
- laita kisko 75-asteiseen kuumaan veteen noin 10-20 sekunniksi, jolloin se pehmenee muotoiltavaksi - älä laita kiskoa kiehuvaan veteen
- aseta pehmeä kisko varovasti ylähampaisiisi, pure KEVYESTI mutta varo ehdottomasti puremasta kiskon läpi
- muotoile sormia, huulia ja kieltä apunasi käyttäen kisko hyvin ylähampaitasi ja ikeniäsi myötäileväksi
- ime ylimääräinen vesi pois
- kun muotoilu on valmis, laita kisko kylmään veteen pariksi minuutiksi, jolloin se kovettuu
- leikkaa kahva pois. voit halutessasi muotoilla kiskoa myös muualta saksin, jos jokin kohta tuntuu suussasi epämiellyttävältä

LÄHETYS SISÄLTÄÄ
- 1 kpl lämpömuotoiltava purentakisko
- 1 kpl kiskon säilytysrasia

* HUOM! Voidaksemme tarjota tämän kiskon kokeiltavaksesi edullisesti, lähetämme sen omassa muovikotelossaan postituspussissa ilman kartonkipakkauksia. Tämän kiskon valmistusmaa on Kiina, eikä se ole samanlainen brändätty tuote kuin muut valikoimamme lämpömuotoiltavat narskutuskiskot. Toimintaperiaate kaikissa on kuitenkin sama.

purentakisko hampaiden narskuttelijalle

Kiskoa ei saa käyttää
- alle 18-vuotias
- yhtäjaksoisesti yli 3 kk konsultoimatta lääkäriä
- jos sinulla on heiluvia hampaita, huonosti kiinnitettyjä implantteja tai käytät hammasrautoja
- jos hammaslääkärisi kieltää suukojeiden käytön
- jos sinulla on hammas- tai leukasärkyä

Käyttöikä
Kisko kuluu käytössä. Kulumiseen vaikuttaa narskuttelun määrä ja purentavoima. Vaihda kulunut purentasuoja ajoissa uuteen välttyäksesi bruksismin haittavaikutuksilta.

Valitse vaaleansinisellä tai värittömällä säilytyskotelolla!

 pussissa_purentakiskot

Huomaathan, että valikoimassamme on tästä kiskosta myös 2-pack-vaihtoehto!

BR52

Tallenna

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 17,90 €

Loading Päivittää

Plackers Grind No More -purentasuoja narskuttelijalle

Plackers Grind No More -purentakisko on muotoilematta valmis käyttöön. Se on kooltaan todella pieni ja kevyt ja sitä voidaan käyttää joko ylä- tai alahampaissa helpottamaan bruksismin haittoja. Grind-No-Morea voi käyttää suositusten mukaan maksimissaan 3 päivää.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kätevä ja nopea apu bruksaajalle! Grind No More on 1-3 kertaa käytettävä pieni (kokonaispituus noin 4,5 cm) ja kevyt purentasuoja, jota ei tarvitse lämpömuotoilla. Voit käyttää suojaa joko ylä- tai alahampaissasi sen mukaan, kumpi tuntuu sinusta miellyttävämmältä. Purentatyynyt eivät välttämättä ulotu hammasrivistön perälle saakka, mutta tämä ei vaikuta niiden käyttötehoon. Kisko asetetaan kuvan osoittamalla tavalla ylä- tai alahampaisiin, kapea välikappale etuhampaiden ja huulen väliin, minkä jälkeen suu suljetaan kevyesti.

2ylahampaissa-alahampaissa

Käyttökertojen välissä purentakisko pitää pestä kylmällä vedellä. Halutessai voit käyttää myös suuvettä. Voit säilyttää purentasuojaa pestynä ja kuivattuna muovikotelossa, jossa se toimitetaan. Jos tarkoituksesi on käyttää kiskoa useampi kuin yksi yö, älä poista foliokantta kokonaan avatessasi laatikon ensimmäisen kerran. Kiskon kesto riippuu narskuttelusi voimakkuudesta ja määrästä. Valmistaja ei suosita käyttämään samaa kiskoa koskaan yli 3 yötä kauemmin. Jos kisko näyttää hyvin kuluneelta, sen käytöstä ei ole hyötyä bruksismin haittojen eliminoinnissa. Kulunut kisko tulee hävittää ja vaihtaa uuteen.

Kuten kaikkien suukojeiden käyttöön Grind No Moren käyttöönkin pitää totutella rauhassa.

 

mainos_plackers

Grind No Morea ei saa käyttää
- yli 12 tuntia yhtäjaksoisesti
- alle 18-vuotiaat
- jos sinulla on hammasraudat tai muu suukoje käytössäsi
- jos sinulla on heiluvia hampaita tai implantteja
- urheilussa hammassuojana
- yli 3 kk yhtäjakoisesti konsultoimatta hammaslääkäriä

Valmistaja ei suosittele purentakiskon käyttöä jos
- hampaissasi on paikkaamattomia reikiä
- leukasi lonksuvat
- sinulla on hammas- tai leukasärkyä tai pureminen on vaikeaa
- sinulta puuttuu 2 tai useampi hammas
- suussasi on haavautumia
- ikenesi vuotavat verta tai niissä on jokin sairaus
- sinulla on vakavia hengitysvaikeuksia
Yllä mainituissa tapauksissa hammaslääkärin konsultointi ennen käyttöä on välttämätöntä.

Purentakisko ei sisällä BPA:ta, lateksia tai silikonia.

Grind No More toimitetaan yksittäispakatussa pienessä muovikotelossa kirjeenä.

Valmistusmaa: Kiina

 

Hinta: 9,90 €

Loading Päivittää

OzDenta® purentakisko 2-pack + säilytyskotelo

OzDenta-purentakisko on edullinen purentakiskovaihtoehto sinulle, joka narskuttelet hampaitasi. Tätä Euroopassa hyvin suosittua lämpömuotoiltavaa narskutuskiskoa voidaan käyttää joko ylä- tai alahampaissa. Pakkauksessa on kaksi samanlaista lämpömuotoiltavaa kiskoa sekä yksi muovinen säilytyskotelo. Ota toinen purentakisko käyttöön kun ensimmäinen on kulunut.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Narskuttelu aiheuttaa mm. päänsärkyä, niskakipua, leuka- ja hammassärkyä, alaleuan ja kasvojen jäykkyyttä. Hampaat voivat kulua jopa siihen pisteeseen, että ne alkavat löystyä ja heilua ja paikkaukset lohkeilla. Kaikilla voimallisesti bruksaavilla henkilöillä hampaiden pinnat kuluvat. Purenta voi muuttua terveydelle haitalliseen suuntaan.

Yöaikaan tapahtuva bruksaaminen kertoo usein stressistä. Purentalihakset työskentelevät täydellä teholla, kun hampaita purraan yhteen, narskutellaan ja alaeuka on tauotta jäykässä asennossa. Koska ihminen ei luonnollisestikaan voi hallita käyttäytymistään unessa ollessaan, on ainoa keino tehdä puremisesta vähemmän vahingollista. Tämä tapahtuu purentakiskon avulla.

Psykososiaalisten seikkojen lisäksi myös genetiikka sekä runsas päihdyttävien aineiden (myös kofeiinin) käyttö voivat olla omiaan lisäämään henkilön bruksaamistaipumusta. Narskuttelija voi siis osin myös omilla elintavoillaan yrittää vaikuttaa narskutteluunsa. Rentoutumisen harjoittelusta voi olla myös merkittävästi apua.

OzDenta® voi auttaa myös vähentämään kuorsaamista.

 oz1

LÄMPÖMUOTOILU

- Kuumenna vettä (kattila/vedenkeitin tmv) Poista kattila liedeltä tai kaada vesi vedenkeittimestä kulhoon. Laita purentakisko kuumaan (EI KIEHUVAAN!) veteen noin 15-20 sekunniksi.
- Poista kisko vedestä ja odota 2 sekuntia. Kisko on vielä kuuma, mutta ei polttavan kuuma.
- Asettele kisko varovasti joko ylä- tai alahampaisiisi. Pure hampaat yhteen KEVYESTI (ÄLÄ PURE KISKOA RIKKI!) siten, että alaleuka on aavistuksen edempänä mikä mielestäsi on sen normaali asento. Työnnä kielellä kohti kitalakea ja tee voimakkaita imuliikkeitä, jolloin saat helpommin imettyä ylimääräistä vettä kiskosta ja muokattua sen juuri hampaitasi ja ikeniäsi mukailevaksi.
- Käytä kieltä ja sormia sekä huulia apunasi muotoilussa.
- Minuutin päästä voit poistaa kiskon suustasi ja laittaa sen kylmään veteen vähintään 2 minuutiksi kovettumaan.

* voit muotoilla kiskoa pienillä saksilla, jos jokin kohta siinä tuntuu epämiellyttävältä suussasi
* jos muotoilu ei mielestäsi onnistunut hyvin ensimmäisellä kerralla, voit uusia sen samalla menetelmällä (uusintakäsittelyä ei voi tehdä rajattomasti, pari kertaa on maksimi)

 purentakisko_ozdenta


NARSKUTUSKISKON HOITO

- Pese aina käytön jälkeen hammasharjalla ja halutessasi miedolla tahnalla. Huuhtele runsaalla vedellä. Desinfiointitabletttien käyttö on suositeltavaa.
- Älä koskaan desinfioi kiskoa mikroaaltouunissa, pakastimessa tai kiehuvassa vedessä. Vältä kuumaa vettä.
- Kun ensimmäinen kisko on kulunut, vaihda se ajoissa uuteen. Kulunut kisko ei suojaa hampaitasi eikä auta bruksausoireiden lievityksessä. Valmistajan mukaan OzDenta voi kestää käytössä jopa vuoden, mutta tähän vaikuttaa luonnollisestikin äärettömän paljon kunkin narskuttelijan purennan intensiteetti ja jatkuvuus. Tästä syystä mitään ala- ja ylärajaa kiskon kestolle ei voida antaa.

Huom! OzDentan ulkoasu muuttuu. Tuote on sama, mutta pakkauspussi eri värinen!

 
boksikiinni_kaikki  ozdentat

ET VOI KÄYTTÄÄ TÄTÄ PURENTAKISKOA JOS

- olet alle 18-vuotias
- hammaslääkärisi kieltää sinua käyttämästä suukojeita
- kärsit hammas- tai leukasärystä
- suussasi on heiluvia hampaita tai implantteja tai käytät hammasrautoja

 

MITEN OZDENTA EROAA TOISESTA PURENTAKISKOSTANNE?

Alla olevasta kuvasta näet, mitä eroa OzDentalla on toiseen lämpömuotoiltavaan narskutuskiskoomme

boksitmyos

* OzDenta on muodoltaan hieman leveämpi - sopii hyvin myös leveäleukaisille
* OzDenta ulottuu noin 2 cm taaemmas hampaisiin, joten se suojaa purentaasi pitemmältä
* Materiaali on jäykempää ja paksumpaa - ja siksi myös käytössä kestävämpää

Patentti CE 002701359
Valmistusmateriaali: EVA (etyylivinyyliasetaatti)
Luokan 1 lääkinnällinen laite
Valmistusmaa: Romania

 

BRU01

Hinta: 29,90 €

Loading Päivittää

Siro ja pehmeä purentasuoja tilapäiseen käyttöön

Edullinen ja kevyt purentasuoja hampaiden narskuttelijalle. Pieni suukappale suojaa hampaitasi ja hampaiden kiillettä. Tarkoitettu satunnaiseen tai tilapäiseen käyttöön.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Pieni, siro ja elastinen suukappale, jolla voit suojata hampaitasi yölliseltä narskuttelulta. Käytä joko ylä- tai alahampaissa (yleensä käytetään ylähampaissa). Etuosan "koukku" asettuu etuhampaiden takapuolelle ja uralliset purentatyynyt suunnilleen puoleen väliin hammasrivistöäsi. Soveltuu  ainoastaan satunnaiseen tai tilapäiseen käyttöön - jos kärsit jatkuvasta bruksismista, suosittelemme joko lämpömuotoiltavia purentakiskoja (DenTek Maximum Protection tai bränditön kevyt purentakisko) tai muotoilematta valmiita SleepRight-kiskoja.

Hammassuojan kokonaispituus noin 4,5 cm. Suukappale ei vaadi lämpömuotoilua.

 

Tämä on ns. bränditön ja pehmeämpi vaihtoehto Plackers Grind No More -purentasuojalle (kuvassa vasemmalla, Plackers vertailun vuoksi oikealla)

vertailu_plackersiin

 

HUOMIOITAVAA
Muista pestä (kylmällä vedellä ja halutessasi suuvedellä) ja kuivata purentasuoja aina käyttökertojen välillä. Vaihda kulunut suoja välittömästi uuteen.

TÄTÄ HAMMASSUOJAA EI SAA KÄYTTÄÄ
- yli 12 tuntia kerrallaan
- alle 18-vuotiaat
- hammasrautojen tai muiden suukojeiden kanssa
- jos suussasi on heiluvia hampaita tai implantteja
- urheiltaessa

HAMMASSUOJAN KÄYTTÖÄ EI SUOSITELLA JOS
- hampaissa on paikkaamattomia reikiä
- leuat lonksuvat
- sinulla on hammas- tai leukasärkyä tai pureminen tuntuu vaikealta
- sinulta puuttuu 2 tai useampi hammas
- suussasi on haavautumia
- ikenesi eivät ole terveet
- kärsit hengitysvaikeuksista

Materiaali: EVA
Valmistusmaa: Kiina
Turvallisuus: CE

Tuote lähetetään läpinäkyvään muovipussiin pakattuna ilman pahvikääreitä.

 

B05

Hinta: 5,90 €

Loading Päivittää

Laadukas Sanabrux® purentakisko + säilytysrasia

Sanabrux® on laadukas sveitsiläinen purentakisko, joka suojaa narskuttelijan hampaita kulumiselta. Ylähampaisiin asetettava purentakisko lämpömuotoillaan suuhun sopivaksi ennen käyttöä. Laite on valmistettu korkealaatuisista lateksittomista, allergisoimattomista materiaaleista.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Bruksismi heikentää unen laatua ja aiheuttaa monenlaisia fyysisiä ongelmia, mm. päänsärkyä, niska- ja hartiakipuja sekä leukojen kipeytymistä. Hampaat kuluvat jokaöisen narskuttelun ja puremisen seurauksena. Bruksismia ei monissakaan tapauksissa ole mahdollista estää, sillä se on tahdosta riippumatonta toimintaa. Omilla elintavoilla ja stressinhallinnalla sekä rentutumisharjoituksilla voidaan tilannetta helpottaa, mutta monesti näistäkään keinoista ei ole apua. Haittoja voidaan kuitenkin minimoida purentakiskoa käyttämällä; kisko vaimentaa purennan voimaa ja estää hampaiden kulumista.

sanabrux-purentakisko

Sanabrux on lääketieteelliset, elintarvikkeilta vaaditut tiukat laatuvaatimukset täyttävä lateksiton suukoje, joka lämpömuotoillaan omaan suuhun hyvin "istuvaksi" ennen käyttöä. Materiaali on pehmeähköä, joten Sanabrux on mukava käyttää. 

Pakkaus sisältää
- lämpömuotoiltava yläleukasuoja
- purentalevy
- kelluva lämpömittari
- säilytysrasia
- suomenkielinen käyttöohje

Laite on luokan 1 lääkinnällinen laite, joka on yhdenmukainen EU-direktiivin 93/42 CE kanssa.

sanabrux-laatikko

Et voi käyttää Sanabrux-purentakiskoa jos
- sinulla on suu- tai iensairauksia
- sinulla on vähemmän kuin 8 alahammasta
- jos hampaasi eivät ole tukevasti kiinni, sinun on kosultoitava hammaslääkäriäsi ennen käytön aloittamista
- olet alle 18-vuotias

Käytön aloittamisen jälkeinen hampaiden herkkyys, syljen erityksen lisääntyminen sekä suun kuivuminen ja oksennusrefleksit ovat tavallisia. Jos nämä alkuoireet eivät helpota tai ne lisääntyvät, lopeta purentasuojan käyttö ja kosultoi tarpeen vaatiessa hammaslääkäriäsi.

Kiskon hoito
Aamulla purentakisko huuhdellaan ja asetetaan lasiin, jossa on antibakteerinen puhdistustabletti liotettuna kädenlämpöiseen veteen. Illalla nukkumaan mennessäsi huuhtele kisko huolellisesti ennen suuhun asettamista.

 

IMG_5634

 

Laitteen käyttöikä
on täysin yksilöllinen ja riippu puremisen voimakkuudesta sekä laitteen hoidosta.
Purentakisko kuluu aina käytössä, ja kulunut kisko ei enää auta bruksismin haittoja vastaan. Kulunut kisko tulee aina vaihtaa hyvissä ajoin uuteen.

Valmistaja: Oscimed Sa - Sveitsi

UNEKSI9

Hinta: 79,90 €

Loading Päivittää

DenTek Platinum säädettävä purentakisko + kotelo

Laadukas yhdysvaltalaisvalmisteinen purentakisko, joka on heti valmis käytettäväksi. Kiskoa voi käyttää mieltymyksensä mukaan joko ylä- tai alahampaissa. Se säädetään sopivan kokoiseksi hampaiden väliin sijoittuvien purentaa pehmustavien tyynyjen etäisyyden ja korkeuden säädöillä.Mukana säilytyskori.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

DenTek Platinum -purentakiskoa ei tarvitse lämpömuotoilla, vaan se on heti valmis käytettäväksi. Purentakiskon käyttöä suositellaan narskuttelijoille bruksismin aiheuttamien vaurioiden rajoittamiseksi ja leukanivelten kipeytymisen ehkäisemiseksi. Kisko vaimentaa purennan voimaa ja pitää hampaat erillään toisistaan. Platinum-kisko on huomattavasti litteämpi, joustavampi ja pienikokoisempi kuin lämpömuotoiltava DenTek Maximum Protection.

Platinum Dental Guard -kiskoa käytetään joko ylä-tai alahampaissa. Kiskossa on viisiportainen säätömahdollisuus sekä kolmiportainen korkeussäätömahdollisuus. Oletuksena säädin on asetettuna pienimpään vaihtoehtoon - sovitettuasi kiskoa ensimmäisen kerran säädät sen parhaiten itsellesi sopivaksi siten, että se ylettyy suojaamaan vähintään yhden poskihampaan. Mukana seuraavat suomen- ja ruotsinkieliset kuvalliset ohjeet säätöjen tekemiseen.

 
Katso, miten DenTek Platinum Dental Guard -purentakisko säädetään yksilöllisesti sopivaksi (eng) *

 

Platinum-kiskon hoito

Harjaa kisko tahnalla tai suuvedellä jokaisen käyttökerran jälkeen. Puhdistustablettien käyttö on suotavaa sekä kiskon hygieenisyyden että suusi hyvinvoinnin takia.
Varo käyttämästä kuumaa vettä puhdistuksessa, jotta kisko ei vaurioidu.

 

Platinum-kiskoa ei saa käyttää
urheiluhammassuojana
alle 18-vuotias
yli 3 kk yhteen menoon ilman hammaslääkärin lupaa
jos sinulla on irtonaisia tai heiluvia hampaita
jos kärsit purentaelimistön toimintahäiriöstä, leukanivelongelmista tai jos leukanivelesi naksuvat (TMD/TMJ)
jos hampaasi ovat narskuttelusta johtuen kipeät
sinulla on hammas- tai leukasärkyä
jos käytät tekohampaita, hammasrautoja tai muita hammaskojeita tai sinulla on implantteja

 

 

Platinum Dental Guard takapuoli

 

Konsultoi hammaslääkäriäsi ennen käytön aloittamista, jos suussasi on merkittäviä terveysongelmia, kärsit hengitysongelmista tai hengitysteissäsi on mitä tahansa ongelmia. Lääkärin mielipidettä pitää kysyä myös, jos suussasi on haavaumia, ikenet vuotavat verta tai kärsit mistä tahansa suun tai ienten alueen sairaudesta.  Samoin, jos hampaissasi on paikkaamattomia reikiä tai irtonainen hammaspaikka tai -kruunu tai sinulta puuttuu kaksi tai useampi hammas. Mikäli pureskelu tuottaa ongelmia tai leuassasi, hampaissasi tai kasvoissasi on kipua, lääkärin konsultointi on ehdotonta.

Lopeta purentakiskon käyttö, mikäli
- suuhusi tulee haavoja, ikenet vuotavat verta tai suusi reagoi muuten ei-toivotulla tavalla kiskon käyttöön
- saat käytöstä leukakipua, hammassärkyä, korvakipua, päänsärkyä, niskasi jäykistyy tai leukanivelet alkavat naksua eivätkä oireet helpota kuukauden käytön jälkeen
- tuote ei pysy suussasi tukevasti
- et pysty hengittämään kunnolla tai saat oksennusreaktioita
- purentasi tuntuu muuttuneen käytön aikana eikä tilanne korjaannu muutaman minuutin aikana

Heti käyttövalmis purentakisko narskkutteluun

 

* Huomaa, että Yhdysvalloissa voimassa olevat money back - ja kestävyystakuut eivät valitettavasti ole voimassa Euroopassa myydyissä kiskoissa!

Tuote ei sisällä lateksia, silikonia eikä bisfenoli-A:ta (BPA).
Valmistusmateriaali on etyleeni-vinyyli-asetaatti.
Säilytettävä lasten ulottumattomissa.
Suunnittelu- ja valmistusmaa: USA

 

BRU04

Hinta: 52,90 €

Loading Päivittää

DenTek Ready-Fit kertakäyttöpurentakisko 12 kpl

Heti käyttövalmis DenTek -purentakisko sopii käytettäväksi ylä- tai alahampaissa. Pakkauksessa on 12 kpl hygieenisiä kertakäyttöisiä purentakiskoja.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kärsitkö narskuttelun aiheuttamista hammas- ja leukakivuista, päänsärystä, kireydestä? Yhdysvaltalaisvalmisteinen DenTek ReadyFit  on kevyt, kertakäyttöön (1-3 yötä riippuen narskuttelun voimasta ja kiskon kuluisesta) tarkoitettu narskutuksen oireita lieventävä  purentakisko. Pakkauksessa on 12 kpl yksittäispakattuja kiskoja, joita voidaan käyttää joko ylä- tai alahampaissa oman mieltymyksen mukaan.

Katso video kertakäyttöisistä DenTek Ready Fit -purentakiskoista

 

Huomaa, että
- ReadyFit ei sovellu urheiluhammassuojaksi eikä alle 18-vuotiaille käyttäjille
- Purentakiskoa ei saa käyttää, jos sinulla on heiluvia hampaita, kärsit leuka- tai hammaskivuista, suussasi on implantteja, käytät proteeseja tai oikomakojeita tai muita suuhun tulevia kojeita
- Purentakiskoa ei saa käyttää, jos suu, ikenet ja hampaat eivät ole täysin terveet tai sinulta puuttuu 2 tai useampi hammas

Keskustele lääkärisi kanssa ennen purentakiskon käyttöä, jos sinulla on terveydellisiä ongelmia, esim. hengitysvaikeuksia.
Jos saat kipuja tai epämiellyttäviä tuntemuksia purentakiskojen käytöstä eivätkä oireet katoa kuukaudessa, lopeta käyttö

Valmistusmateriaali on etyleeni-vinyyli-asetaatti. Tuote ei sisällä silikonia, lateksia tai bisfenoli-A:ta.

Jos haluat kokeilla tätä kiskoa, tilaa kokeeksi yksittäinen Ready Fit -purentakisko täältä!

disposable_taka

 

 

 

Hinta: 52,90 €

Loading Päivittää

DenTek Maximum Protection -purentakisko + kotelo

Tässä purentakiskossa on paras mahdollinen istuvuus ja kestävyys! Purentakisko sovitetaan ylähampaisiin erityisen muotoilukorin avulla. Muotoilukorin käytön ansiosta levy saadaan kustomoitua tarkasti käyttäjän ylähampaiden mukaan ja tuloksena on juuri käyttäjän suuhun yksilöllisesti sopiva, kestävä ja käytössä miellyttävä purentakisko. Maximum Protection on ammattimaisin malli turvallisten ja suosittujen yhdysvaltalaisten Professional Fit DenTek -tuotteiden joukossa. Pakkauksessa on mukana säilytyskotelo valmiille narskutuskiskolle.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

DenTek Professional Fit Maximum Protection -purentakisko bruksaajille

 

Tämä laadukas yhdysvaltalainen purentakisko on suunniteltu rajoittamaan hampaiden narskuttelua (bruksismia) ja estämään sen epämiellyttäviä ja vaarallisia haittavaikutuksia. Hammaslevy vaimentaa hampaisiin suuntautuvaa painetta ja pitää purentapinnat erillään. Purentakiskon ansiosta hampaat eivät kulu eivätkä leuat ja pää kipeydy, kun täydellä voimalla pureminen ja narskuttaminen estetään. Maximum Protection -purentakiskossa on pehmeämpi yläpuoli, joka muotoutuu erinomaisen tarkasti ylähampaiden ympärille lämpömuotoilussa. Kiskon kovempi alapuoli vaikeuttaa narskuttelua ja yhteen puremista ja tekee kiskosta kestävämmän.

Maximum Protection sovitetaan ylähampaisiin ns. muotoilukorin avulla. Lämpömuotoilussa kisko muovautuu käyttäjän hampaisiin ja ikeniin yksilöllisesti sopivaksi. Muotoilukorin käyttö auttaa saamaan kiskoon huomattavasti paremman istuvuuden kuin mitä voidaan saavuttaa ilman koria. Muotoilu on myös huomattavasti helpompaa kuin ilman koria ja kiskoon jää todella tarkka muotti hampaistasi. Hyvin suuhun sopiva kisko on miellyttävä käytössä ja toimii toivotuin tuloksin.

max

 

Huomaa, että purentakiskolla ei pystytä poistamaan narskutteluvaivan syytä (esim. stressiä) eikä estämään itse narskuttelua, mutta se suojaa hampaitasi merkittävästi ja rentouttaa purentalihaksiasi, minkä takia DenTek Maximum Protection -purentakisko auttaakin usein moniin erityyppisiin hammas- ja leukakipuihin sekä puremisesta johtuviin ikäviin niska-, hartia- ja päänsärkyihin.


Katso video Maximum Protection -kiskon muotoilusta (eng) *

Maximum Protection on monissa testeissä havaittu kestävimmäksi purentakiskomalliksi. Huomaa kuitenkin, että kesto on TODELLA YKSILÖLLINEN ja riippu täysin siitä, kuinka voimakaasti ja usein narskutat/puret hampaitasi. Myös kiskon hoito vaikuttaa sen kestoikään. Todella voimakkaissa narskutteluongelmissa on tarpeen kääntyä hammaslääkärin puoleen ja harkita esimerkiksi akryylisten purentakiskojen teettämistä. Kulunut purentakisko ei milloinkaan suojaa hampaitasi eikä vaimenna purentaa toivotulla tavalla, joten kun huomaat kiskon kuluneen, vaihda se hyvissä ajoin uuteen!

 dentek maximum protection purentakisko bruksismiin

Maximum Protection -purentakiskoa EI saa käyttää
- urheiluhammassuojana
- alle 18-vuotias
- yhtäjaksoisesti yli 3 kk konsultoimatta hammaslääkäriä
- jos sinulla on heiluvia hampaita tai jokin hammas suussasi tuntuu irtonaiselta
- käytät implantteja, tekohampaita, hammasrautoja tai muita suukojeita
- jos hammaslääkärisi kieltää niiden käytön
- jos sinulla on hammas- tai leukasärkyä tai ongelmia leukanivelissä (purentaelimistön toimintahäiriö, leukanivelongelma tai kipuja, leuoistasi kuuluu naksahtelevaa ääntä, hampaasi ovat kipeinä narskuttelun takia)

 

dentek_takakansi

 

Neuvottele hammaslääkärin kanssa ennen purentakiskon käyttöönottoa mikäli
- kärsit merkittävistä terveysongelmista tai hengitysteiden ongelmista
- suussasi on haavaumia, ikenet vuotavat tai kärsit jostain suu- tai iensairaudesta
- hampaissasi on paikkaamattomia reikiä, irtonaisia hammaspaikkoja tai hammaskruunuja
- pureskelu tuottaa ongelmia tai kipuja leuoissa, hampaissa tai kasvoissa
- sinulta puuttuu kaksi tai useampi hammas

Muistathan pitää suustasi ja purentakiskoistasi huolta käyttämällä säännöllisesti antibakteerisia puhdistustabletteja
 

  dentek_viisto_2 dentek_viisto

 

* Huomaa, että Yhdysvalloissa voimassa oleva 6 kk money back -takuu ei valitettavasti koske Euroopassa myytyjä purentakiskoja.

Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusmateriaali: FDA:n hyväksymä etyleeni-vinyyli-asetaatti
Ei sisällä silikonia, lateksia tai BPA:ta

BRU02

Hinta: 42,90 €

Loading Päivittää

SleepRight® Dura Comfort – vahvistettu purentakisko

SleepRight® Dura-Comfortissa on vieläkin vahvemmat ja kestävämmät purupalat kuin huippulaadukkaassa Secure-Comfortissa! Kokeile maailman suosituimman purentakiskon entistäkin parempaa versiota. SleepRight on yhdysvaltalaisten hammaslääkäreiden kehittämä purentakisko narskuttelusta kärsiville. Kiskoa ei lämpömuotoilla, vaan se säädetään hampaiden väliin jäävien tyynyjen etäisyyttä säätämällä. Mukana seuraa muovinen säilytysrasia.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

SleepRight Dura-Comfort on entistäkin kesävämpi muotoilematta käyttövalmis purentakisko

SleepRight® on yhdysvaltalainen hammaslääkäreiden suunnittelema ja suosittelema patentoitu purentakisko, jota ei tarvitse lämpömuotoilla. Hampaiden väliin jää kaksi tyynyä, jotka erottavat ylä- ja alaposkihampaat estäen näin haitallisen narskuttelun ja puremisen. Kiskon käyttö estää hampaiden vaurioitumista ja vaimentaa tehokkaasti ääntä, joka narskuttelusta aiheutuu. SleepRight on maailmanlaajuisesti suosituin bruksaajien käyttämä narskutuskisko, siksi että se on käytössä kestävä ja miellyttävä käyttää. Se on myös turvallinen ja tehokas: tämän purentakiskon ansiosta todella monet bruksaajat ovat päässeet eroon elämänlaatuaan rajoittavasta jatkuvasta päänsärystä ja leukojen kipeytymisestä.

Dura Comfort -malli on vahvistettu versio Secure-Comfort -kiskosta. Vahvuus on noin 45% parempi kuin "perinteisessä" SleepRight-malllissa. Durassa on joustavat stabilointisiivet, jotka lisäävät turvallisuutta. Etuosa on anatomisesti muotoiltu käyttömukavuuden lisäämiseksi.

SleepRight® -purentakiskoja ei lämpömuotoilla. Kisko sopii kaikille, sillä se on säädettävissä neljään eri kokoon: purentatyynyjä eteenpäin siirtämällä kiskon koko pienenee, purentatyynyjen siirtäminen taaksepäin vastaavasti suurentaa kokoa. Oletuksena purentapalat on asetettu kohtaan, joka sopii suurimmalle osalle käyttäjistä. Tyynyjä on myös mahdollista jonkin verran käännellä, jotta kulman saa säädettyä suussa mukavan tuntuiseksi.

Purentakiskon mukana saat sille kätevän säilytysrasian, jossa kiskoa voi säilyttää hygieenisesti.

Katso, miten SleepRight Dura Comfort -purentakisko toimii

Toisin kuin muita purentakiskoja, SleepRight -kiskoja voidaan käyttää myös oikomiskojeiden kanssa!

Purentakiskon puhdistus
- huuhtele aina ennen käyttöä vedellä
- harjaa pehmeällä hammasharjalla tarvittaessa
- käytä erityisesti suukojeiden desinfiointiin tarkoitettuja tehokkaita puhdistustabletteja

Et voi käyttää SleepRight® Dura Comfort -kiskoa jos
- sinulla on leukanivelvaivoja
- olet alle 18-vuotias

SleepRight purentakisko narskuttelijalle

SleepRight purentakiskot

Valmistusmaa: Yhdysvallat
Turvallisuus: CE

 HUOM! Valitettavasti Euroopassa myynnissä oleville SleepRight-kiskoille ei yhdysvaltalainen 1 vuoden käyttötakuu ole voimassa.

sleeprightdura

 

UNEKSI26
uneksi.com

Hinta: 78,90 €

Loading Päivittää

Purentakisko narskuttelijalle tilapäiseen käyttöön

Ylä-tai alahampaissa käytettävä muotoilematta valmis purentakisko, jolla voit vähentää bruksaamisen haittoja. Sopii tilapäiseen käyttöön.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Elintarvikesilikonista valmistettu purentakisko, joka sopii käytettäväksi joko ylä- tai alahampaissa. Etuosassa oleva väkänen asetttuu etuhampaiden takapuolelle.
Kisko ei vaadi lämpömuotoilua. Mukana seuraa säilytyskotelo. Ei sovellu jatkuvaan käyttöön.

Tämä malli on jonkin verran leveämpi ja purentatyynyt asettuvat hieman kauemmas hampaistoon kuin tilapäiseen käyttöön tarkoitetetussa kevyessä purentasuojassa

 
purenta_jep3
purenta-jep1

HUOMIOI
Muista pestä (kylmällä vedellä ja halutessasi suuvedellä) ja kuivata purentasuoja aina käyttökertojen välillä. Vaihda kulunut kappale välittömästi uuteen.

TÄTÄ HAMMASSUOJAA EI SAA KÄYTTÄÄ
- yli 12 tuntia kerrallaan
- alle 18-vuotiaat
- hammasrautojen tai muiden suukojeiden kanssa
- jos suussasi on heiluvia hampaita tai implantteja
- urheiltaessa

HAMMASSUOJAN KÄYTTÖÄ EI SUOSITELLA JOS
- hampaissa on paikkaamattomia reikiä
- leuat lonksuvat
- sinulla on hammas- tai leukasärkyä tai pureminen tuntuu vaikealta
- sinulta puuttuu 2 tai useampi hammas
- suussasi on haavautumia
- ikenesi eivät ole terveet
- kärsit hengitysvaikeuksista

Tutoe toimitetaan säilytyskotelossaan, joka on pakattu mustaan muovikääreeseen.

Materiaali: EVA
Valmistusmaa: Kiina

Hinta: 21,90 €

Loading Päivittää

DenTek Ready-Fit kertakäyttöpurentakisko 1 kpl

1-3 käyttökertaan tarkoitettu DenTek purentakisko on joustava ja pienikokoinen purentakisko bruksaajille. Voidaan käyttö joko ylä- tai alahampaissa oman mieltymyksen mukaan.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Muotoilematta valmis DenTekin purentakisko suojaa hampaitasi ja pehmentää narskutuksen ja puremisen voimaa heikentäen näin bruksaamisen haittavaikutuksia. Yksittäispakattu kisko on miellyttävän pehmeä ja helppokäyttöinen. Kiskoa voi käyttää 1-3 yötä riippuen purennan voimakkuudesta.

Purentakisko on BPA- ja lateksivapaa

Jos käytät kiskoa useamman kuin yhden yön ajan, pese se välillä kylmällä vedellä tai suuvedellä.

Myynnissä myös 12 kappaleen säästöpakkaus samaa DenTek Ready Fit -purentakiskomallia

Huomaa, että tämä kisko ei sovellu käytettäväksi
- jatkuvasti
- urheilussa hammassuojana
- alle 18-vuotiailla
- jos sinulle on heiluvia hampaita, implantteja, käytät tekohampaita tai hammasrautoja
- jos sinulta puuttuu 2 tai useampi hammas
- jos hammalääkärisi ei suosittele purentakiskojen käyttöä tai on kieltänyt niiden käytön

purenta_yksin

CE-merkitty tuote.

Toimitetaan ilman pakkauskartonkeja, kevyessä folio-muovirasiassa

Hinta: 8,90 €

Loading Päivittää
LoadingPäivittää...

Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman käyttäjäystävällisesti käytämme evästeitä (ns. cookies). Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön liikkuessasi sivustollamme.

Sulje