Narskuttelu

Kärsitkö hampaiden narskuttelusta?

Yöaikaan tapahtuva narskuttelu ei ole tahdonalaista toimintaa, joten siihen ei voi vaikuttaa muuten kuin jossain määrin omilla elämäntapavalinnoillaan. Purentakisko on äärettömän hyvä ja helppokäyttöinen apu narskuttelijalle: se vaimentaa puremista ja lieventää bruksaamisen haittoja.

 

Kärsitkö bruksismista eli hampaiden yhteen puremisesta ja narskuttelusta? Satunnainen, esimerkiksi stressaavissa tilanteissa esiintyvä narskuttelu ei ole haitallista, mutta pitkäkestoinen voimakas bruksaaminen aiheutta monenlaisia ikäviä ongelmia: hampaat kuluvat, voivat jopa lohkeillakin, pään ja hartian seudun lihakset kipeytyvät, leuat ovat arat ja ruuan pureskeleminen jopa tuskallista jne.

Verkkokaupastamme voit tilata sekä lämpömuotoiltavia että muotoilematta valmiita purentakiskoja, kansainvälisiä merkkituotteita tai edullisempia ns. brändittömiä vaihtoehtoja.  Saatavilla on sekä jatkuvaan käyttöön että tilapäiskäyttöön soveltuvia malleja. Kokeile – apu voi löytyä yllättävän läheltä. Huomaa: jotkin henkilöt bruksaavat niin voimakkaasti, että he saavat minkä tahansa purentakiskon rikki muutamassa yössä. Jos koet olevasi tällainen henkilö, suosittelemme ottamaan yhteyttä hammaslääkäriin. Hammaslääkärin valmistama akryylikisko saattaa olla sinulle tällöin parempi vaihtoehto.

Muistathan huolehtia hyvästä suuhygieniasta käyttäessäsi purentakiskoa! Laite on hyvä desinfioida tarkoitukseen kehitetyillä puhdistustableteilla.