Kuorsauskisko

Kuorsauskisko netistä alk. 22,90 €

Kuorsaamisesta kärsii sekä kuorsaaja itse että kuorsaajan perhe: melun takia samassa huoneessa tai edes samassa talossa nukkuminen voi olla mahdotonta. Myös kuorsaajan terveys – niin fyysinen kuin psyykkinenkin – on vaarassa monella tavalla.

Kuorsauskisko toimii hyvin yksinkertaisella periaatteella: se työntää alaleukaa aavistuksen eteenpäin, jolloin ylähengitystiet vapautuvat ja ilma kulkee vapaammin. Kurkun kudokset ja kieli eivät pääse rentoutuessaan aiheuttamaan voimakkaita resonointiääniä. Metelin vähenemisen ja/tai loppumisen lisäksi kuorsauskisko voi auttaa vähentämään uniapneaa ja narskuttelua. Etenkin uniapnealla voi olla potilaan terveydelle ja päivittäiselle turvallisuudelle äärimmäisen pahoja seurauksia.

Myymme terveydenhuoltoalan ammattilaisten suosittelemia laadukkaita sveitsiläisiä Somnolis®- ja Somnofit®-kuorsauskiskoja sekä edullisempana vaihtoehtona miellyttäviä lämpömuotoiltavia Stop Snoring Solution -kuorsauskiskoja. Muista myös tilata suukojeiden desinfiointitabletit!

Somnolis® kevyt laadukas kuorsauskisko

Somnolis® on myydyin ja pidetyin kuorsauskiskomme. Jos etsit mahdollisimman kevyttä ja käytössä miellyttävää kuorsauskiskoa, jota ei tarvitse lämpömuotoilla, valintasi on sveitsiläinen laatutuote Somnolis®. Kisko voi auttaa myös lieviin uniapneaoireisiin sekä yölliseen hampaiden narskutteluun. Kokeile, jos olet kyllästynyt kuorsaamiseen ja haluat päästä eroon jatkuvasta päiväväsymyksestä, ärtymyksestä, päänsärystä ja muista kuorsaamisen aiheuttamista ongelmista.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Somnolis® -suukiskosta voit saada merkittävän avun kuorsaukseen ja ajoittaiseen uniapneaan

Somnolis®-suukisko on sveitsiläinen laatutuote, kehitetty helppokäyttöiseksi hoitovälineeksi kuorsaukseen ja lievään uniapneaan. Se helpottaa samalla myös bruksismin haittoja.  Monet käyttäjät ovat maininneet Somnoliksen eduiksi sen keveyden, pienen koon ja huomaamattomuuden verrattuna moniin muihin kiskomalleihin.  Somnolista ei tarvitse lämpömuotoilla ennen käyttöä, vaan ne ovat sellaisenaan käyttövalmiit, kunhan käyttäjä säätää hihnojen avulla ne omaan suuhunsa sopivaksi. Tämän kuorsauskiskon kehitystyö perustuu perusteelliseen tieteelliseen tutkimukseen. Mm. The American Academy of Sleep Medicine suosittelee suukiskon käyttöä uniapnean ja kuorsauksen hoitoon erityisesti lievissä ja keskivaikeissa tapauksissa.

Somnolis_kuorsauskisko

Normaalisti ylähengitysteiden, pehmeän suulaen ja kielen lihakset rentoutuvat ja ilman kulkutila pienenee, kun vaivutaan uneen ja rentoudutaan. Kuorsausääni syntyy siitä, että hengitys ei pääse kulkemaan vapaasti ylähengitysteissä. Somnolis®-kisko tukee kuorsaajan leukaa ja työntää sitä hieman eteenpäin. Alaleuka pysyy anatomisesti oikeassa asennossa myös nukkumisen aikana. Kieli ei pääse "valumaan" nieluun, joten ilma kulkee vaivattomasti eikä resonointia tapahdu. Unen laatu paranee merkittävästi.

Suukojeen valmistusmateriaali on lääketieteelliset ja elintarvikkeille asetetut standardit täyttävä, pehmeä ja lateksiton materiaali. Kiskossa on neljä eri säätöastetta, joten jokainen käyttäjä saa säädettyä niistä itselleen sopivat. Kiskot ovat kevyet, ne painavat vain 8 grammaa. Monet käyttäjät luonnehtivat Somnolista käytössä yllättävän miellyttäväksi.
 

ET VOI KÄYTTÄÄ SOMNOLIS-KUORSAUSKISKOA JOS
- käytät hammasproteesia
- sinulla on yksi tai useampi heiluva tai irtoamassa oleva hammas
- kärsit alaleuan nivelkivuista
- olet alle 18-vuotias
- hammaslääkärisi kieltää suukojeiden käytön

 

MAHDOLLISET SIVUVAIKUTUKSET
- hampaiden arkuutta voi esiintyä -  hampaiden yhteen pureminen voi auttaa
- korvien seudulla voi tuntua särkyä - tämä oire on ohimenevä
- syljen eritys voi lisääntyä merkittävästi
- purentaan voi tulla muutoksia

 

somnolis_kuorsauskiskot

LAITTEEN HOITO
Somnolis-suukiskon valmistaja suosittelee desinfioimaan suukojeen antibakteerisia puhdistustabletteja käyttäen vähintään kaksi kertaa viikossa, jotta suukoje pysyy käyttökelpoisena ja hygieenisenä mahdollisimman pitkään. Hygienialla on merkitystä myös suusi hyvinvoinnin kannalta. Helppokäyttöisiä desinfiointitabletteja voit tilata meiltä. Huuhtele kiskot tämän lisäksi jokaisen käyttökerran jälkeen juoksevan veden alla ja anna kuivua ilmavasti. Voit käyttää tarvittaessa puhdistukseen myös pehmeää hammasharjaa, jossa ei ole tahnaa. Huuhtele laite runsaan veden alla ennen käyttöä, säilytit sitä sitten päivän antibakteerisessa lioksessa tai ilman sitä. Kiskoa EI SAA milloinkaan puhdistaa kuumassa vedessä tai keittämällä eikä sitä saa yrittää desinfioida esimerkiksi mikroaaltouunissa tai pakastimessa!

Jos epäilet suukiskojen sopivuutta itsellesi, neuvottele ensin hammaslääkärisi kanssa. Lukuisat tutkimukset ja käyttäjien kokemukset osoittavat, että suukiskot yleensä helpottavat kuorsaajien ja uniapneaa sairastavien ongelmaa ja parantavat heidän elämänlaatuaan ja vireystilaansa huomattavasti. Huomaathan, että myös elintavoilla, yksilöllisellä anatomialla ja terveydentilalla on vaikutuksia laitteen käytöstä saatavaan tehoon.

 

Valmistusmaa: Sveitsi
CE

UNEKSI5
uneksi.com

Hinta: 34,90 €

Loading Päivittää

Somnofit-S® kuorsaus- ja uniapneakisko * uusi malli

Uusi, paranneltu versio ammattimaisesta sveitsiläisestä Somnofit- kuorsaus- ja uniapneakiskosta. Somnofit-S® on pienempikokoinen, miellyttävämpi käytössä ja myös helpompi puhdistaa kuin perinteinen Somnofit. Lukuisten hammaslääkäreiden suosittelema laatutuote!
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Somnofit-S® kuorsaus- ja uniapneakisko on edeltäjäänsä (Somnofit®) pienempi ja pelkistetymmän muotoinen. Siksi se on helpompi pitää puhtaana se se on myös käytössä miellyttävämpi. Kuorsauskisko koostuu kahdesta muotista, jotka lämpömuotoillaan ennen käyttöä. Ylä- ja alaleuan muotoillut muotit säädetään hihnoilla käyttäjälle sopivaksi. Somnofitin materiaali on pehmeähköä, lääketieteelliset ja elintarvikkeille laaditut säännöt täyttävää lateksitonta materiaalia. Kyseessä on luokan 1 lääkinnällinen laite, joka on yhdenmukainen EU-direktiivin 93/42 CE kanssa.

Kun henkilö nukkuu, lihakset ylähengitysteissä, pehmeässä suulaessa ja kielessä rentoutuvat, minkä takia ilman kulkutila ahtautuu. Tämä tilanne aiheuttaa kuorsausta ja mahdollisesti myös uniapneaa.  Kiskon mekanismi pitää alaleuan anatomisesti oikeanlaisessa asennossa, jolloin ilmatiet pysyvät vapaina. 

Katso video Somnofit-S®  kuorsaus- ja uniapneakiskon lämpömuotoilusta ja käyttöönotosta

 

Leuan asentoa muokkaavan hoitokeinon - kuorsauskiskon - tehokkuus on kliinisesti todistettu ja yli 80 % tapauksissa se vähentää kuorsaamista tai jopa poistaa sen kokonaan. Obstruktiivisessa uniapneassa apneaindeksin keskimääräinen vähentyminen on 55 % tätä hoitokeinoa käytettäessä, mutta teho voi vaihdella merkittävästi yksilöstä toiseen. Jos epäilet sairastavasi uniapneaa, sinun tulisi ensi sijassa hakeutua lääkärin vastaanotolle - mikäli sairastat apneaa, lääkäri opastaa sinua sopivan hoitomuodon löytämisessä, oli se sitten leikkaushoito, CPAP-alipainehoito, Somnofit-kuorsaus- ja apneakiskon käyttö tai jokin muu.

somnofit-s-kuorsauskisko

Pakkaus sisältää
– Ylämuotti, jossa yksi etukiinnityshaka
– Alamuotti, jossa kaksi takakiinnityshakaa
– Hampaiden painantalevy
– Lämpömittari
– Säilytysrasia
– Kahdeksan taipuisaa kiinnityshihnaa
– Suomenkiliset käyttöohjeet

  somnofit-s-pakkaus

Somnofitin käyttö ei ole mahdollista jos
- käytät irrotettavaa tai osittaista hammasproteesia
- suussasi on huonosti kiinnitettyjä implantteja
- kärsit leukanivelkivuista
- suussai on heiluvia hampaita tai pitkälle edennyt periodontaalinen sairaus
- ylä- tai alahammasrivistössäsi on vähemmän kuin kymmenen hammasta
- olet alle 18-vuotias
- lääkärisi kieltää suukojeiden käytön
- Mikäli et pysty hengittämään nenän kautta, Somnofitin käyttö voi olla epämiellyttävää.
- Jos kärsit raskaasta ja jatkuvasta päiväväsymyksestä, pyydä lääkäriäsi tutkimaan uniapnean mahdollisuus. Uniapnea on elämänlaatua merkittävästi heikentävä invalidisoiva tila, joka tarvitsee aina lääkärin määräämän hoidon.

Sivuvaikutuksia kuorsauskiskon käytöstä
- hampaat voivat tuntua hyvin herkiltä (niiden pureminen yhteen voi helpottaa)
- syljen eritys lisääntyy
- purenta (leukojen asento suun kiinni ollessa) saattaa muuttua. Jos alaleuka ei palaa normaaliin asentoon, kun poistat kiskon suustasi, lopeta sen käyttö.
* totuttelu vie aikaa muutamasta yöstä muutamaan viikkoon. voit totutella laitteen käyttöön asteittain käyttämällä sitä ensin vain osan aikaa yöstä.

Kuorsauskiskon hoito
- harjaa kisko aamulla hammasharjalla, huuhtele ja laita lasiin, johon olet liottanut antibakteerisen puhdistustabletin.
- huuhtele laite juoksevan veden alla illalla ennen suuhun asettamista
- kisko kuluu käytössä; käyttöikä on täysin yksilöllinen ja riippuu laitteen hoidosta, suusi happamuudesta sekä siitä, narskutteletko hampaitasi. Tästä syystä tuotteelle ei voida kertoa kestoikää tai myöntää takuita. Vaihda kulunut kisko ajoissa uuteen, sillä kulunut kisko ei toimi toivotulla tavalla.

Valmistettu Sveitsissä

peukutus

 ASIAKKAAMME KOMMENTTI SOMNOFIT-S®  -KUORSAUS- JA UNIAPNEAKISKOSTA
"Nyt on kyllä pakko antaa erittäin positiivista palautetta Somnofit-S-mallin lämpömuotoiltavasta kuorsauskiskosta! Kiskon käyttöönotto vaati hieman kärsivällisyyttä, mutta oli loppujen lopuksi helppoa ja ns. käyttötuntuma suussa oli oikein hyvä. Olen teiltä jo muutamia tuotteita kokeillut ja tästä löytyi apu yhdessä sierainlaajentimien kanssa!  Voin ehdottomasti suositella tätä kaikille kuorsaajille. Jo pelkkä 4-pituuden hihna (kiskossa on siis säätömahdollisuuksia) riittää minulle."
testitulos1 testitulos2

Asiakkaamme käytti kiskon tehon havainnoimiseen SnoreLab-ohjelmaa. Vasemmanpuoleisessa kuvassa hänellä oli käytössään vain sieraintenlaajentimet, oikeanpuoleinen kuva kuvaa tilannetta, jolloin hänellä oli käytössä sieraintenlaajentimen lisäksi Somnofit-S® -kuorsauskisko.
Ero on kiistatta merkittävä!

 

UNEKSI7
uneksi.com

Hinta: 139,90 €

Loading Päivittää

Lämpömuotoiltava kuorsauskisko ilman koteloa

Kokeile lämpömuotoiltavaa kuorsauskiskoa, niin saat viimeinkin tietää, miltä tuntuu herätä aamulla levänneenä - yönsä hyvin nukkuneen puolison vierestä. Tämä kuorsauskisko on valmistettu turvallisesta ja helposti muovautuvasta EVA-elintarvikemateriaalista ja se on käyttövalmis helpon lämpömuotoilun jälkeen. Huomaa, että tämän kuorsauskiskon hintaan EI kuulu säilytyskoteloa. Tuote lähetetään pahvipakkaus litteänä.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kuorsauskisko on valmistettu pehmeästä, hyvin muovautuvasta EVA-elintarvikemateriaalia, joten se on sekä helppo muotoilla ennen käyttöönottoa että miellyttävä käyttää. Toimintamekanismi on yksinkertainen mutta toimiva: suukisko työntää alaleukaa aavistuksen eteenpäin, jolloin ilma pääsee kulkemaan esteettömästi hengitysteissä eikä kieli valahda kurkkuun. Resonointi vähenee, hengitys kulkee tasaisesti ja elimistöön virtaa paremmin happea.

Koska kisko pitää ylä- ja alahampaat erillään, myös terveydelle haitallinen hampaiden narskuttelu ja yhteen pureminen nukkumisen aikana luonnollisestikin hankaloituu. Kuorsauskiskon käytöllä on siis mahdollista hoitaa kaksi ikävää elämänlaatua heikentävää vaivaa samalla kerralla.

Jos kärsit omasta tai kumppanisi kuorsauksesta, miksi et kokeilisi, voisiko kiskosta olla apua tähän ikävään ja kuluttavaan ongelmaan? Alkutotuttelun jälkeen kuorsauskiskoa käyttävät henkilöt eivät yleensä enää edes halua nukkua sitä ilman, sillä energiataso hyvin levätyn yön jälkeen on aivan eri luokkaa kuin aiemmin. Myös puolisot ovat tyytyväisiä, kun jokaöinen meluhaitta ja aamuäreä siippa ovat vain muisto; koko perhe voi saada rentouttavat yöunet todella pienellä vaivalla ja investoinnilla.

 ei_koteloa_ei_pussia

KUOSAUSKISKON KÄYTTÖÖNOTTO JA MUOTOILU
Kiskojen lämpömuotoilu on nopea ja helppo toimenpide: suukisko käytetään kuumassa vedessä, jonka jälkeen se asetellaan kahvaa, sormia ja kieltä apuna käyttäen suuhun, tiiviisti ikenien mukaisesti. Kiskoa purraan KEVYESTI hetken ajan, minkä jälkeen se kovetetaan kylmässä vedessä. Valmista. Uudelleenmuotoilu on mahdollinen, mikäli ensimmäinen muotoiluyritys epäonnistui.

Huomaa! Jos puret kiskon aivan ns. ryttyyn tai puhki, ei uudelleenmuotoilu enää tee kiskosta käyttökelpoista. Myös käsittelyssä tulee olla helläkätinen; lämmin kisko on altis kolhuille.

 KUORSAUSKISKON KÄYTTÖ EI OLE MAHDOLLISTA, JOS
- olet alle 18-vuotias
- et pysty hengittämään nenän kautta
- sairastat epilepsiaa tai kroonista astmaa
- sinulla on yli- tai alipurenta
- sinulla on mitä tahansa terveysongelmia suussa tai ikenissä, esim. hammas- tai leukasärkyä tai purentakipuja
- sinulla on heiluvia hampaita tai huonosti kiinnitettyjä implantteja
- käytät oikomakojeita tai tekohampaita
- hammaslääkärisi kieltää suukojeiden käytön

 

KUORSAUSKISKON KÄYTTÖIKÄ
Kisko luonnollisestikin kuluu käytössä jatkuvasti, mutta se voi kestää kuukausia, jopa vuoden riippuen siitä, puretko ja narskutteletko hampaitasi nukkuessasi ja jos, miten voimakkaasti. Käyttöikä on hyvin yksilöllinen, eikä mitään ohjeellista kestoaikaa voida tästä syystä antaa. Huomaa, että kulunut kisko - olipa kyseessä sitten narskutteluun tai kuorsaamiseen suunniteltu suukoje, kallis tai halpa, muotoiltava tai heti käyttövalmis -  ei toimi tehtävässään kuten sen pitäisi, joten muista vaihtaa se ajoissa uuteen!

 

 ei_koteloa_pussi

 HUOMAA, että kuorsauskisko toimitetaan pahvipakkaus litteänä. Kisko on pakattu hygieenisesti muovipussiin.
Tämän kiskon mukana EI seuraa säilytyskoteloa! Jos haluat säilytyskotelollisen version, tilaat sen tästä.

KUORSAUSKISKON HOITO
Huuhtele kisko aina ennen käyttöä ja sen jälkeen kylmässä vedessä. Käytä tarvittaessa pehmeää hammasharjaa tai käteviä desinfiointitabletteja. Älä käytä puhdistukseen hammastahnaa äläkä milloinkaan yritä desinfioida kiskoa keittämällä, mikroaaltouunissa tai pakastamalla! Säilytä puhdistettu ja kuivattu kisko viileässä. Kiskon hygieniasta huolehtiminen on todella tärkeää sekä kiskon turvallisuuden, sen käyttöiän että suusi terveyden kannalta. Tiesitkö, että flunssakierteen taustalla voi olla huonosti desinfioitu suukoje?

 
MAHDOLLISET SIVUVAIKUTUKSET
Kuorsauskiskon käyttö voi aluksi tuntua oudolta ja hankalalta, jopa jossain määrin epämiellyttävältä. Totuttele siis kiskoon vaikka muutama tunti kerrallaan ja lisää käyttöaikaa hieman joka yö. Aluksi voi esiintyä leuka- ja hammaskipua. Nämä ovat yleensä ohimeneviä tuntemuksia. Myös syljen eritys yleensä lisääntyy melko voimakkaasti.

Näitä kiskoja ei saa käyttää urheilussa hammassuojina.
Kiskoja ei tule käyttää yhtäjaksoisesti yli kolmea kuukautta konsultoimatta hammaslääkäriä.

antisnorekit_kuorsauskisko

kuorsauskiskot vapauttavat hengitystiet

 

Valmistusmateriaali: etyylivinyyliasetaatti
Valmistusmaa: Kiina
Turvallisuus: CE

 

SN13

Hinta: 22,90 €

Loading Päivittää

Lämpömuotoiltava kuorsauskisko + säilytyskotelo

Kokeile käytössä miellyttävää lämpömuotoiltavaa kuorsauskiskoa edullisesti ja saat viimeinkin tietää, miltä tuntuu herätä aamulla levänneenä - yönsä hyvin nukkuneen puolison vierestä. Kuorsauskisko on valmistettu turvallisesta ja helposti muovautuvasta EVA-elintarvikemateriaalista ja se on käyttövalmis yksinkertaisen lämpömuotoilutoimenpiteen jälkeen. Hintaan kuuluu sininen muovinen säilytyskotelo.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kuorsauskisko on valmistettu pehmeästä, hyvin muovautuvasta EVA-elintarvikemateriaalia, joten se on sekä helppo muotoilla ennen käyttöönottoa että miellyttävä käyttää. Toimintamekanismi on yksinkertainen mutta toimiva: suukisko työntää alaleukaa aavistuksen eteenpäin, jolloin ilma pääsee kulkemaan esteettömästi hengitysteissä eikä kieli valahda kurkkuun. Resonointi vähenee, hengitys kulkee tasaisesti ja elimistöön virtaa paremmin happea.

Koska kisko pitää ylä- ja alahampaat erillään, myös terveydelle haitallinen hampaiden narskuttelu ja yhteen pureminen nukkumisen aikana luonnollisestikin hankaloituu. Kuorsauskiskon käytöllä on siis mahdollista hoitaa kaksi ikävää elämänlaatua heikentävää vaivaa samalla kerralla.

Jos kärsit omasta tai kumppanisi kuorsauksesta, miksi et kokeilisi, voisiko kiskosta olla apua tähän ikävään ja kuluttavaan ongelmaan? Alkutotuttelun jälkeen kuorsauskiskoa käyttävät henkilöt eivät yleensä enää edes halua nukkua sitä ilman, sillä energiataso hyvin levätyn yön jälkeen on aivan eri luokkaa kuin aiemmin. Myös puolisot ovat tyytyväisiä, kun jokaöinen meluhaitta ja aamuäreä siippa ovat vain muisto; koko perhe voi saada rentouttavat yöunet todella pienellä vaivalla ja investoinnilla.

 kuorsauskisko

KUOSAUSKISKON KÄYTTÖÖNOTTO JA MUOTOILU
Kiskojen lämpömuotoilu on nopea ja helppo toimenpide: suukisko käytetään kuumassa vedessä, jonka jälkeen se asetellaan kahvaa, sormia ja kieltä apuna käyttäen suuhun, tiiviisti ikenien mukaisesti. Kiskoa purraan KEVYESTI hetken ajan, minkä jälkeen se kovetetaan kylmässä vedessä. Valmista. Uudelleenmuotoilu on mahdollinen, mikäli ensimmäinen muotoiluyritys epäonnistui.

Huomaa! Jos puret kiskon aivan ns. ryttyyn tai puhki, ei uudelleenmuotoilu enää tee kiskosta käyttökelpoista. Myös käsittelyssä tulee olla helläkätinen; lämmin kisko on altis kolhuille.

kotelo_ei_pussia 

KUORSAUSKISKON KÄYTTÖ EI OLE MAHDOLLISTA, JOS
- olet alle 18-vuotias
- et pysty hengittämään nenän kautta
- sairastat epilepsiaa tai kroonista astmaa
- sinulla on yli- tai alipurenta
- sinulla on mitä tahansa terveysongelmia suussa tai ikenissä, esim. hammas- tai leukasärkyä tai purentakipuja
- sinulla on heiluvia hampaita tai huonosti kiinnitettyjä implantteja
- käytät oikomakojeita tai tekohampaita
- hammaslääkärisi kieltää suukojeiden käytön

 

KUORSAUSKISKON KÄYTTÖIKÄ
Kisko luonnollisestikin kuluu käytössä jatkuvasti, mutta se voi kestää kuukausia, jopa vuoden riippuen siitä, puretko ja narskutteletko hampaitasi nukkuessasi ja jos, miten voimakkaasti. Käyttöikä on hyvin yksilöllinen, eikä mitään ohjeellista kestoaikaa voida tästä syystä antaa. Huomaa, että kulunut kisko - olipa kyseessä sitten narskutteluun tai kuorsaamiseen suunniteltu suukoje, kallis tai halpa, muotoiltava tai heti käyttövalmis -  ei toimi tehtävässään kuten sen pitäisi, joten muista vaihtaa se ajoissa uuteen!

 

KUORSAUSKISKON HOITO
Huuhtele kisko aina ennen käyttöä ja sen jälkeen kylmässä vedessä. Käytä tarvittaessa pehmeää hammasharjaa tai käteviä desinfiointitabletteja. Älä käytä puhdistukseen hammastahnaa äläkä milloinkaan yritä desinfioida kiskoa keittämällä, mikroaaltouunissa tai pakastamalla! Säilytä puhdistettu ja kuivattu kisko omassa kotelossaan. Säilytyspaikka ei saa olla kuuma. Kiskon hygieniasta huolehtiminen on todella tärkeää sekä kiskon turvallisuuden, sen käyttöiän että suusi terveyden kannalta. Tiesitkö, että flunssakierteen taustalla voi olla huonosti desinfioitu suukoje?

 ok_kuorsauskiskokotelo

MAHDOLLISET SIVUVAIKUTUKSET
Kuorsauskiskon käyttö voi aluksi tuntua oudolta ja hankalalta, jopa jossain määrin epämiellyttävältä. Totuttele siis kiskoon vaikka muutama tunti kerrallaan ja lisää käyttöaikaa hieman joka yö. Aluksi voi esiintyä leuka- ja hammaskipua. Nämä ovat yleensä ohimeneviä tuntemuksia. Myös syljen eritys yleensä lisääntyy melko voimakkaasti.

Näitä kiskoja ei saa käyttää urheilussa hammassuojina.
Kiskoja ei tule käyttää yhtäjaksoisesti yli kolmea kuukautta konsultoimatta hammaslääkäriä.

 

kuorsauskiskot vapauttavat hengitystiet

Jos et tarvitse / halua kuorsauskiskolle säilytyskoteloa, voit tilata tämän saman tuotteen ilman sitä. Kuorsauskisko on muoviin pakattu ja se toimitetaan pahvipakkaus litistettynä.
 

Valmistusmateriaali: etyylivinyyliasetaatti
Valmistusmaa: Kiina
Turvallisuus: CE

 

SN13

Hinta: 26,90 €

Loading Päivittää

Somnofit® kuorsaus- ja uniapneakisko

Somnofit® on huippulaadukas sveitsiläinen kuorsauskisko, josta monet ovat saaneet avun kuorsaamisongelmaan, keskivaikeaan uniapneaan ja bruksismiin. Tämä suukisko lämpömuotoillaan ja säädetään hihnoilla käyttäjälleen yksilöllisesti sopivaksi. Lukuisten hammaslääkäreiden suosittelema!
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Somnofit® lämpömuotoiltavat ja säädettävät huippulaadukkaat suukiskot on suunniteltu kuorsauksesta, keskivaikeasta uniapneasta ja narskuttelusta kärsiville.

Somnofit®-kiskoissa yksi laite voi ratkaista neljä merkittävää ongelmaa: kuorsauksen, keskivaikean uniapnean, hampaiden narskuttelun ja jatkuvan päänsäryn. Somnofit®-hammaskiskot on kenties pisimmälle kehitetty kuorsauksesta ja uniapneasta kärsiville kehitetty ongelmaa helpottava suukoje. Kuorsauskiskot korjaavat alaleuan asentoa yön aikana ja ennaltaehkäisevät näin epämiellyttäviä ja terveydelle vaarallisia hengityskatkoksia ja häiritsevää, unen laatua heikentävää kuorsaamista. Alaleuan eteenpäin työntymisestä saadaan se etu, että ylähengitystiet pysyvät avoimena. Monet lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että Somnofit- kuorsauskiskojen käyttö vähentää merkittävästi kuorsausta ja uniapneaa. Lukuisat suomalaiset hammaslääkärit suosittelevat juuri näiden kiskojen käyttöä. Pakkauksen mukana toimitetaan säätöhihnat, joiden avulla Somnofit-kiskot saadaan säädettyä mahdollisimman yksilöllisesti.

Somnofit® on sveitsiläinen huippulaadukas laite. Kiskot on valmistettu lateksittomasta materiaalista, joka täyttää tiukat lääketieteelliset ja elintarvikkeille asetetut EU-vaatimukset.

 somnofit_kuorsauskisko

 Kiskot muovautuvat käyttäjän suuhun sopiviksi kuumennettaessa. Koska kiskot näin "räätälöidään" jokaisen käyttäjän suuhun sopivaksi ja materiaali on pehmeää ja miellyttävää, Somnofit®-kiskot eivät yleensä aiheuta käyttäjille hiertymiä suuhun tai leuan nivelten kipeytymistä. Laitteen valmistukseesa ei ole käytetty väriaineita ja muutenkin sen kaikki allergeenit on minimoitu.

Tätä laitetta on käytetty menestyksellisesti myös bruksismin (hampaiden narskutuksen) ehkäisemiseksi sekä myös hammassuojina urheiltaessa, esimerkiksi joukkuepeleissä. Todella vaikeissa uniapneatapauksissa suositellaan kuitenkin yleensä aina hoitomuodoksi CPAP-laitteen käyttöä.

Katso, miten Somnofit-suukojetta käytetään ja miten se muotoillaan yksilöllisesti sopivaksi

Lukuisat hammaslääkärit suosittelevat Somnofit-kiskoja lievästä ja keskivaikeasta uniapneasta kärsiville. Uniapnea on sangen yleinen vaiva: siitä kärsii noin 150000 suomalaista. Hyvin äänekästä ja koko perheen yöunia haittaavaa kuorsausta puolestaan esiintyy peräti 10-20 prosentilla suomalaisista aikuisista. Molemmat vaivat lisääntyvät jatkuvasti. Niiden vaikutuksia ei pidä vähätellä: sen lisäksi, että yöuni ei ole tarpeeksi laadukasta taatakseen aivojen ja elimistön vaatiman levon, voi seurauksena olla monenlaisia psyykkisiä ja fyysisiä ongelmia ja jopa vaaratilanteita esimerkiksi rattiin tai vaativan työn ääreen nukahtelun seurauksena. Muistihäiriöt, aggressiivisuus, apaattisuus ja verenpaine voivat myös olla seurausta uniapneasta ja kuorsauksesta johtuvasta huonolaatuisesta ja pätkittäisestä unesta. Apnea moninkertaistaa sydäninfarktin, veren- ja sepelvaltimotaudin ja kakkostyypin diabeteksen riskin. Kuorsaus, apnea ja narskuttelu eivät ole vain siitä kärsivän henkilön oma ongelma - nämä asiat vaikuttavat koko perheen hyvinvointiin. Tulee muistaa, että myös epäterveet elämäntavat lisäävät näitä vaivoja.

Kiskojen kanssa nukkuminen vaatii totuttelua (normaalisti parista yöstä aina pariin viikkoon), ja voikin olla järkevää aluksi käyttää niitä esimerkiksi vain osan yötä. Käyttömukavuus paranee säännöllisellä käytöllä.

 

ET VOI KÄYTTÄÄ SOMNOFIT-KISKOA JOS
- käytät hammasproteesia
- kärsit alaleuan nivelkivusta
- sinulla on irtoamassa olevia, heiluvia hampaita tai implantteja
- sinulla on hampaita ympäröiviä sairauksia
- sinulla on alle 10 hammasta ala- tai ylärivistössä
- olet alle 18-vuotias
- hammaslääkärisi kieltää suukojeiden käytön

MAHDOLLISIA SIVUVAIKUTUKSIA
- purentaherkkyys, hammaskipu
- syljen eritys lisääntyy
- korvan seudun kipu
- purentamuutokset

Jos sivuvaikutukset tuntuvat pahoilta tai ne eivät helpota ajan kanssa, lopeta kiskon käyttö ja ota tarvittaessa yhteyttä hammaslääkäriisi.

somnofit_kuorsauskisko_apneakisko 

LAITTEEN HOITO
Somnofitin valmistaja suosittaa käyttämään säännöllisesti Professional-desinfiointitabletteja suukojeen eliniän pidentämiseksi ja suusi hyvinvoinnin varmistamiseksi. Riittoisia antibakteerisia desinfiointitabletteja voit tilata helposti meiltä. Muista huuhdella kisko aina käytön jälkeen ja ennen käyttöä runsaan juoksevan veden alla. Voit halutessasi säilyttää kojetta koko päivän desinfiointiliuoksessa. Suukojetta voi puhdistaa myös hammasharjalla varovasti harjaten, mutta hammastahnan käyttö on kielletty. Kiskoja EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA saa puhdistaa kuumassa vedessä, mikroaaltouunissa tai keittämällä!

Jos kuorsauskiskosi on muuten hyvässä kunnossa, mutta hihnat ovat löystyneet, voit tilata meiltä uudet säätöhihnat Somnofit-kiskoosi

 

Valmistusmaa: Sveitsi
CE

UNEKSI6

Hinta: 93,90 €

Loading Päivittää

Somnofit-S® -kuorsauskiskon säätöhihnat

Säätöhihnat Somnofit-S®-kuorsaus- ja uniapneakiskoon. Jos suukojeesi on edelleen käyttökelpoinen, mutta hihnat ovat löystyneet, voit tilata kiskoon uudet säätöhihnat ja jatkaa laitteen käyttöä.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Jos Somnofit-S kuorsaus- ja uniapneakiskosi on muuten vielä hyvässä kunnossa, mutta sen säätöhihnat tuntuvat löystyneen, voi tilata pelkästään uudet hihnat ja jatkaa  suukojeesi käyttöä.

Huomaathan, että nämä hihnat EIVÄT sovi vanhempaan Somnofit® -malliin, vaan siihen on olemassa omat vaihtohihnansa!

 somnofit-s-hihnat

 

UNEKSI8
uneksi.com

Hinta: 27,90 €

Loading Päivittää

Somnofit®-kuorsauskiskon säätöhihnat

Säätöhihnat Somnofit®-kuorsauskiskoon. Jos kuorsauskiskosi on edelleen käyttökelpoinen, mutta hihnat ovat löystyneet, voit tilata kiskoon uudet säätöhihnat.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Jos Somnofit®-kiskosi on muuten vielä hyvässä kunnossa, mutta sen säätöhihnat tuntuvat löystyneen, voi tilata pelkästään uudet hihnat ja jatkaa  suukojeesi käyttöä.

Hihnoja toimitetaan samanlainen kuuden kappaleen paketti (ks. kuva alla) kuin mitä sait alkuperäisen kuorsaus- ja apneakiskon mukana.

Huomaathan, että nämä hihnat EIVÄT sovi uudempaan Somnofit-S-malliin, vaan siihen on olemassa omat vaihtohihnansa!

 

somnofit_hihnat

UNEKSI8
uneksi.com

Hinta: 27,90 €

Loading Päivittää
LoadingPäivittää...

Kuorsauskiskoa kannattaa ehdottomasti testata ennen kuin harkitset kalliita leikkauksia. Näinkin yksinkertaisella ja edullisella tavalla ovat lukemattomat kuorsaajat löytäneet helpotuksen ongelmaansa. Lääkärit kautta maailman suosittelevat kuorsauskiskojen käyttöä myös lievissä ja keskivaikeissa apneatapauksissa. Huomaa, että kuorsaamisongelmaan puuttuminen ja sen hoitaminen ei paranna ainoastaan sinun elämänlaatuasi, vaan se vaikuttaa myönteisesti koko perheesi hyvinvointiin – voit taas nukkua vaimosi kanssa samassa huoneessa ja te molemmat heräätte aamulla levänneinä ja rentoutuneina.

Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman käyttäjäystävällisesti käytämme evästeitä (ns. cookies). Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön liikkuessasi sivustollamme.

Sulje