Toimitusehdot

YLEISTÄ

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24% (luontaistuotteiden ALV 14%). Pidätämme oikeuden tuotteiden ja postikulujen hintojen muutoksiin.

Toimitamme tuotteita ainoastaan Suomeen yksityishenkilöille (ei jälleenmyyntiin). Jos olet kiinnostunut tilaamaan jotakin tuotetta yritykselle, ole hyvä ja ota yhteyttä sähköpostitse - älä tilaa verkkokaupasta.

Käytämme pakkaamiseen aina mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja, mistä johtuen pakkaus voi näyttää ulospäin muulta kuin tilaamasi tuotteen pakkaukselta.

Tilauksen tehdessään asiakas  hyväksyy voimassaolevat toimitusmaksut ja -ehdot, jotka on kerrottu tällä sivulla. Ehtojen hyväksyminen koskee mm. palautuksen maksullisuutta ja asiakkaan riittävien ja ajantasaisten toimitus- ja yhteystietojen antamisvelvoitetta.

Tilaukset verkkokaupastamme ovat aina kertaluonteisia. Lähettäjän nimi uneksi.comiin tehdyissä tilauksissa on joko Pakettikauppa tai Neutori / uneksi.com.

 

MINIMITILAUS
Emme toimita alle 17 euron (ostosten hinta ilman postikulujen osuutta) suuruisia tilauksia.

 

ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € ARVOISIIN TILAUKSIIN
Yli 150 euron arvoiset tilaukset toimitamme ilman posituskuluja.

 

TILAUKSEN TEKEMINEN JA MAKSAMINEN

Tuotteet tilataan verkkokaupasta ja maksu ostoksista ohjautuu maksunvälityspalvelu Paytrail Oyj:n (Y 2122839-7) tilille tilauksen yhteydessä. Paytrail toimii yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla.

Palvelu kattaa yleisimmät suomalaiset pankit, luottokortit, osamaksu- ja laskuvaihtoehdot sekä mobiilimaksamisen. Tilaus kirjautuu meille tiedoksi siinä vaiheessa, kun maksu onnistuu joko verkkopankissa tai jonkin maksupalvelutarjoajan toimesta. Maksu saattaa viivästyä, jos selain ei palauta asiakasta maksun jälkeen takaisin kauppaan tai palautusprosessi keskeytetyään.

Huomaa, että uneksi.com ei ole millään tapaa vastuussa asiakkaan ja maksupalveluntarjoajan välisistä sopimuksista; osamaksu- ja laskutusasioissa sekä laskujen maksamiseen liittyvissä kysymyksissä asiakkaan tulee aina olla yhteydessä rahoituspalvelun tarjoajaan (esim. Collector, Jousto, OP Lasku) – ei uneksi.com-verkkokauppaan. Jokainen palveluntarjoaja päättää itsenäisesti esimerkiksi laskutusajankohdasta, laskutuslisistä, viivästyskoroista jne.

 

ASIAKKAS ON VASTUUSSA ANTAMIENSA YHTEYSTIETOJEN OIKEELLISUUDESTA JA RIITTÄVYYDESTÄ

Asiakas on yksin vastuussa siitä, että hänen antamansa toimitustiedot (tilaajan ja vastaanottajan nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ovat täydelliset ja oikein kirjoitetut ja sähköpostiosoite toimiva. Em. vaatimukset tarkoittavat mm. sitä, että puhelinnumerosta ei saa puuttua numeroita, sitä ei ole tilaukseen kirjoitettu väärässä muodossa (esim. 358-), rappu- ja huoneistotietojen pitää täsmätä, postinumero ei saa olla viereisen kaupungin, vastaanottajaksi ilmoitetun henkilön on asuttava virallisesti toimitusosoitteessa (tai postin kanssa pitää olla sopimus voimassaolevasta virallisesta rinnakkaisosoitteesta) jne. Myös sähköpostiosoitteen tulee olla täysin oikein kirjoitettu ja sähköpostilaatikossa pitää olla tilaa viestien vastaanottamista varten. Emme ota kantaa tai kanna vastuuta postin kanssa tehtyihin oma postitoimipaikka -sopimuksiin. Jos haluat toimituksen tiettyyn pisteeseen, valitse seurantakoodillinen lähetys.

Asiakas on velvollinen tekemään tilauksen siten, että saapumisilmoitus tavoittaa hänet myös esim. mahdollisen loman tai työmatkan aikana ja huolehtimaan itse lähetyksen noutamisesta määräajassa (1 vko). Uneksi.com ei ole vastuussa esim. asiakkaan lomamatkojen aikaisista järjestelyistä (ehditäänkö lähetys hakea postista viikon sisään) tai työsähköpostin lukemisesta.

Mikäli puutteelliset tai virheelliset yhteystiedot estävät jo lähetysvaiheessa tilauksen toimituksen, yritämme ottaa sähköpostitse yhteyttä tilaajaan saadaksemme oikeat tiedot. Jos yhteydenotto ei onnistu tai henkilö ei toimita tarvittavia tietoja, puramme kaupan palauttamalla maksut hänen tililleen Paytrail-järjestelmän kautta.

Jos asiakkaan sähköpostilaatikon levytila on täynnä (over quota), sähköpostiosoite on ilmoitettu väärässä muodossa tai sitä ei ilmoiteta ollenkaan…
Tilausvahvistusta ei voida toimittaa. Joissain tilanteissa nämä ongelmat sähköpostin kanssa voivat kokonaan estää tilauksen toimittamisen. Pidätämme itsellämme oikeuden purkaa kaupan, jos emme saa asiakkaalta riittäviä toimitukseen vaadittavia tietoja.

Väärin ilmoitettu toimitusosoite tarkoittaa…
että lähetystä ei Suomen lakien mukaan saa toimittaa. Lähetys palautuu meille parin viikon jälkeen, mutta siitä aiheutuu aina merkittäviä lisäkustannuksia. Huomaa, että pienikin virhe toimitusosoitteessa voi aiheuttaa ison ongelman. Emme koskaan korvaa asiakkaalle saamatta jääneestä ostoksesta aiheutuneita kuluja, jos syynä on virheellisessä tai epätäydellisessä muodossa ilmoitettu toimitusosoite tai jos vastaanottajaksi ilmoitettu henkilö ei virallisesti asu ilmoitetussa osoitteessa tai postin kanssa ei ole voimassa olevaa  sopimusta virallisesta rinnakkaisosoitteesta.

Mikäli huomaamme jos postitusvaiheessa, että osoite ei ole oikein (esimerkiksi postin järjestelmä antaa eri postinumeron kuin asiakas itse), yritämme ottaa yhteyttä asiakkaaseen sähköpostitse. Jos yhteydenotto ei onnistu tai henkilö ei toimita vaadittuja tietoja, puramme kaupan lähettämällä asiakkaalle sähköpostin ja palauttamalla maksut hänen tililleen.

Jos kännykkänumero puuttuu tai se on ilmoitettu väärin...
Et saa paketin / seurantakoodillisen lähetyksen saapumisilmoitusta. Posti ei enää jaa paperisia noutoilmoituksia.

 

 

TOIMITUS- JA KÄSITTELYKULUT
Valitse haluamasi vaihtoehto kassasivulla

* Perustoimituskulut ovat 6,90 €. Tilauksen koosta ja painosta riippuen lähetys on joko kirje tai postipaketti.

* Valitessasi seurantakoodillisen lähetyksen 7,90 € voit itse valita noutopisteen postinumeroalueellasi. Seurantakoodilliset lähetykset kulkevat pääsääntöisesti nopeammin kuin kirjelähetykset. Saat saapumisilmoituksen kännykkääsi. Noutoaika paketeilla on 1 viikko. Noutamattomista ja meille palautuvista lähetyksistä aiheutuneita kuluja ei korvata asiakkaalle edes osittain.

* Kotiinkuljetuksen hinta on 32,24 €. Sinun tulee ehdottomasti ilmoittaa voimassa oleva kännykkänumerosi, koska posti ottaa puhelimitse yhteyttä sopiakseen toimitusajasta. On asiakkaan vastuulla olla ilmoitetussa toimitusosoitteessa sovittuna aikana. Jos asiakas ei ole paikalla ja lähetystä ei voida tästä syystä toimittaa perille, uneksi.com ei korvaa asiakkaan ostoksesta tai toimituksesta maksamia kuluja edes osittain.

* Todella suurikokoiset lähetykset lähetämme poikkeuksellisesti Matkahuollon kautta. Otamme yhteyttä sinuun sähköpostitse tiedustellaksemme parasta noutopistettä.  Jos asiakas ei ilmoita pisteen nimeä, lähetys tulee Matkahuollon järjestelmän ensimmäisenä tarjoamaan vaihtoehtoon.

 

 

TOIMITUSTAVAT JA TOIMITUSAJAT

Käytämme lähetysten toimittamiseen pääasiassa Postia ja Pakettikauppaa. Tuotteet postitetaan normaalisti muutaman arkipäivän sisällä (maksimissaan 4 arkipäivää) siitä, kun olemme vastaanottaneet tilauksen. Emme valitettavasti osaa kertoa postin toimitusaikoja (= milloin lähetys on perillä), koska postin palveluja on supistettu merkittävästi ja kaikkina päivinä päiväjakelua ei enää suoriteta. Seurantakoodilliset lähetykset kulkevat nopeammin perille kuin kirjeet. Paketti saattaa olla noudettavissa jo lähetystä seuraavana päivänä, kirje taas voi viipyä matkalla reilusti yli viikonkin, joskus jopa kaksi viikkoa. Huomaa myös, että pyhäpäivät ja jouluruuhkat ym. poikkeusjaksot pidentävät toimitusaikoja. Viikonloppuisin postia ei käsitellä.

Valitessasi edullisimman toimitusvaihtoehdon (6,90 €) lähetämme ostoksesi sen koosta ja painosta riippuen joko kirjeenä tai pakettina. Kirje jaellaan postiluukkuun/postilaatikkoon. Paketti tule noutaa postin toimipisteestä. Noutoaikaa on 1 viikko.

Jos valitset toimitustavaksi seurantakoodillisen lähetyksen (7,90 €) saat reaaliaikaisen saapumisilmoituksen kännykkääsi. Lähetys on noudettavissa postitoimipaikasta  / postin automaatista yhden viikon ajan. Paperisia saapumisilmoituksia ei enää lähetetä.

 

VARASTOSTA LOPPUNEET TUOTTEET

Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet kaupan valikoimasta tai kertomaan sivuillamme, jos jonkin tuotteen toimitusaika on poikkeuksellisesti pidempi. Mikäli asiakkaan jo tilaama ja maksama tuote on loppunut varastosta eikä täydennystä ole pian tulossa, otamme yhteyttä asiakkaaseen sähköpostitse. Mikäli asiakasta ei tavoiteta, lähetämme hänelle kirjeen ja palautamme ostoksen hinnan samalle tilille, josta ostos on maksettu. Varastosta loppuneille tuotteille on olemassa "ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla" -toiminto.

 

TILAUKSEN PERUUTTAMINEN JA PALAUTTAMINEN

HUOM! Kuluttajan lakisääteinen oikeus palauttaa ostamansa tuote maksutta on poistunut 13.6.2014.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Tämän jälkeen emme ole velvollisia hyväksymään tuotteita takaisin. Asiakkaan tulee ottaa myyjään sähköpostitse yhteyttä palautusohjeet saadakseen. Käyttämätön ja myyntikuntoinen tuote tulee palauttaa meille ohjeiden mukaan mahdollisimman nopeasti sen vastaanottamisen jälkeen.  Huomaa, että emme lunasta palautuksia, joista ei ole kanssamme sovittu ja joita ei ole ohjeita noudattaen palautettu. Omavaltaisesti lähetystä ei siis voi eikä kannata missään nimessä postittaa takaisin – emme korvaa tällaisia tilauksia.

Palautusoikeus (14 päivää peruutusilmoituksen lähettämisestä) koskee ainoastaan täysin uudenveroisia, myyntikuntoisia, käyttämättömiä tuotteita. Jos sinetillisen tuotteen sinetti on rikottu, pakkaus on avattu tai tuotetta kokeiltu, palautusoikeutta ei myymiemme tuotteiden luonteesta (rinnastettavissa henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuihin hygieniatuotteisiin) johtuen ole.

Suukojeilla, suuhygieniatarvikkeilla, valkaisutuotteilla, tyynyillä ja muilla henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetuilla tuotteilla ei arvonalenemasta johtuen ole palautusoikeutta (vertaa hammasharjat ja alusvaatteet). Ryhtitukien ym. sovitettavien tuotteiden tulee olla uudenveroisia; niissä ei saa olla käytön jälkiä eikä esim. venymiä, repeämiä tai minkäänlaisia hajuja (deodorantti, parfyymi, hiki) tai tahroja.

Joidenkin tuotteiden alkuperäispakkauksissa (mm. DenTek Maximum Protetion ja DenTek Comfort-Fit) saatetaan luvata tyytyväisyystakuu (= 30 päivää ja rahat takaisin, jos et pidä tuotteesta), mutta nämä takuut valitettavasti pätevät ainoastaan Yhdysvalloissa.

PALAUTUS-JA ALENNUSTUOTTEILLA EI OLE PALAUTUS- TAI VAIHTO-OIKEUTTA.

Kaikista palautuksesta on ehdottomasti sovittava kanssamme etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@uneksi.com.

13.6.2014 muuttuneen kuluttajansuojalain mukaisesti perimme ostajalta tuotteiden palauttamisesta aiheutuneet kustannukset, ts. asiakas maksaa palautuksen postituskulut itse (myös tarvittavat pakkausmateriaalit), eikä näitä korvata hänelle jälkikäteen.

Kun olemme vastaanottaneet tuotteen ja tarkastaneet sen kunnon, palautamme asiakkaan alun perin maksaman summan hänen tililleen. Asiakkaan maksamat toimituskulut korvataan perustoimitus-taksan mukaisesti (6,90 €). Eli jos asiakas on tilannut tuotteen seurantakoodilla tai kotiinkuljetuksella, jää tuon palvelun ja perustoimitushinnan erotus asiakkaan tappioksi.

Huomioimme palautuksissa mahdollisen arvonalentuman. Jos arvonalentuma on 100%,  hinnasta ei korvata mitään. Takaisinlähetyksestä asiakkaalle aiheutuvia kuluja ja mahdollisia pakkausmateriaaliostoksia ei korvata.

Emme koskaan lunasta ns. asiakaspalautuksia tai postiennakkolähetyksiä. ÄLÄ siis kirjoita palautuksen päälle “asiakaspalautus”, koska emme lunasta tällaisia lähetyksiä tai korvaa niiden ostohintaa.

 


TUOTTEEN VAIHTAMINEN

Asiakkaalla on oikeus vaihtaa tilaamansa tuote 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Tuotteen tulee olla täysin käyttämätön ja myyntikuntoinen. Sinetillisen tuotteen tulee olla avaamaton. Hygieniatuotteita ja siihen rinnastettavia tuotteita ei voi vaihtaa. Asiakas maksaa palautuksesta aiheutuvat postitus- ja pakkauskulut. Korvaavan tuotteen lähetyksestä ei tarvitse maksaa postikuluja. Tuote toimitetaan sen koosta tai painosta riippuen joko pakettina tai kirjeenä - EI seurantakoodillisena tai kotiinkuljetuksena.  Vaihtamisesta on sovittava kanssamme etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@uneksi.com. Emme lunasta takaisin ilman sopimusta vaihtoon lähetettyjä tuotteita.

PALAUTUS- JA ALENNUSTUOTTEILLA EI OLE VAIHTO- TAI PALAUTUSOIKEUTTA.

 

ONGELMA- JA ERIKOISTILANTEET

1) NOUTAMATTOMAT PAKETIT

HUOM! 13.6.2014 muuttuneen kuluttajalainsäädännön perusteella noutamatta jättäminen ilman velvoitteita ei ole enää kuluttajalle kuuluva oikeus.

Jos asiakas ei nouda hänelle saapunutta lähetystä toimipaikasta sen säilytysajan (postipaketeilla 1 viikko) puitteissa ja lähetys palautuu myyjälle, korvaamme asiakkaan erillisestä pyynnöstä ostoksesta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle lähetyksen takaisinlunastuskulujen jälkeen. Takaisinlunastuksen hinta on aina postin erikseen hinnoittelema ja tapauskohtainen (noin 8-12 €) ja selviää vasta lunastuksen tapahduttua. Jos asiakas on tehnyt tilauksen seurantakoodillisena lähetyksenä tai kotiinkuljetuksena, tämän toimitustavan ja perustoimituksen välistä eroa ei korvata: toimituksien korvausosuus on 6,90 €.

Pääsääntöisesti emme lunasta palautuvia lähetyksiä lainkaan takaisin, eikä rahoja tästä syystä koskaan automaattisesti palauteta. Huomaa, että takaisinlunastus on meille raskaasti maksullista, mistä syystä emme koskaan voi korvata tilaushintaa kokonaisuudessaan. Mikäli asiakas haluaa tuotteen lähetettäväksi uudestaan, hänen tulee maksaa takaisinlunastuskulujen lisäksi uudelleenpostitus (6,90 €). Noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus!

Asiakas on velvollinen tekemään tilauksen siten, että saapumisilmoitus tavoittaa hänet myös mahdollisen loman aikana ja huolehtimaan lähetyksen noutamisesta joko itse tai valtuuttamansa henkilön toimesta määräajassa.

 

2) VÄÄRIN TAI EPÄTÄYDELLISENÄ ILMOITETTU TOIMITUSOSOITE
Jos asiakas on ilmoittanut toimitusosoitteen virheellisessä muodossa – esimerkiksi väärä postinumero – tai epätäydellisenä, lähetystä ei voida jaella perille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Tällöin lähetys palautuu meille parin viikon päästä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja ja uusia toimituskuluja vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

 

3) VASTAANOTTAJAKSI ILMOITETTU HENKILÖ EI ASU TOIMITUSOSOITEESSA TAI OSOITE EI OLE POSTIN REKISTERISSÄ VOIMASSAOLEVA RINNAKKAISOSOITE
Jos asiakas on tilannut tuotteita henkilön nimellä osoitteeseen, jossa tämä ei virallisesti asu tai johon asiakkaalla ei ole voimassaolevaa rinnakkaisosoitetta, posti ei saa jaella lähetystä ja se palautuu meille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Uudelleentoimitus on mahdollista asiakkaan pyynnöstä ainoastaan takaisinlunastuskuluja ja uusia toimituskuluja vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

 

4) POSTE RESTANTE JA C/0 
Jos haluat tilauksesi Poste Restante -osoitteeseen, et saa minkäänlaista saapumisilmoitusta tai seurantakoodia, vaan sinun tulee itse käydä toimipaikassa kyselemässä nimelläsi saapuneita Poste Restante -lähetyksiä. Jos haluat tilauksesi toimitettavan näin, emme vastaa minkäänlaisista mahdollisista katoamisista tai toimitusongelmista. Mikäli tällaista tilausta ei noudeta, se palautuu meille. Emme lunasta lähetystä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja ja uusia toimituskuluja vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen jälkeen.

Toisen henkilön osoitteeseen c/o-merkinnällä tilaaminen ei ole suositeltavaa. Jos asiakas kuitenkin tilaa omalla nimellään toisen henkilön osoitteeseen, emme ota vastuuta tilanteista, joissa tilaus ei mene perille, oli postin syy asialle mikä tahansa.

 

5) “EN OLE SAANUT MITÄÄN”  ELI HUIJAUSYRITYS
Jos asiakas esittää, ettei hän ole saanut paketin noutoilmoitusta kännykkään tai tuotetta postilaatikkoonsa, mutta lähetys ei kuitenkaan palaudu meille 2 viikkoa noutoilmoituksen lähettämisen jälkeen, on selvää, että lähetys on noudettu tai se on jaeltu asianmukaisesti. Tällöin kyseessä on huijaus, ja lähetämme asiakkaalle laskun mahdollisesta tuplatoimituksesta. Myös muita toimenpiteitä voidaan tapauksen mukaan harkita.