Janne, 42: Kiitos kuorsauskiskon järjetön jatkuva väsymys on poissa

Hmm… Tunnustettava se on. Minä kuorsaan. Ja jos kuorsaankin, niin ihan vähän vaan ja aivan varmasti se kuulostaa suloiselta ja rauhoittavalta kuin pienen kissanpennun hyrinä.
Olen nyt muutaman yön nukkunut ns. kuorsauskiskon kanssa ja todettava on että ero aikaisempaan on VALTAVA, vaikka tunneissa on tullut nukuttua jopa vähemmän. Ei se määrä vaan laatu. Aiemmin väsytti ja nukutti jatkuvasti, nyt herään aamulla täynnä virtaa ja energiaa. Toki se tulee esiin vasta riittävän kofeiiniannostuksen jälkeen, mutta silti.
Joten jos siellä ruudun toisella puolen on muitakin joilla on pienen pieni epäilys siitä että vaikka vaimo kuorsaa, niin tee itsellesi palvelus ja kokeile. Vehkeet suuhun vain rohkeasti!

Itselläni on käytössä Somnolis-kisko, kevyt malli, jota ei muotoilla. Se on toiminut varsin hyvin. Kolmas aamu käytössä ja nukuin sikeästi kuin tukki ja heräsin jopa epäluonnollisen tuskattomasti. Vaimoni voi vahvistaa että se että minä avaan silmäni omatoimisesti n. 6.30 ja kävelen itse keittiöön ilman toistuvaa “herää jo” -sessiota on epätavallista.

Olen aiemmin vähätellyt kuorsaustani kuten varmaan 99% miehistä tekee. Minä en kuorsaa, ei pidä paikkaansa, koskaan en ole kuullut itseni kuorsaavan, älä töki minua yöllä vaan anna minun nukkua jne… Klassikkoselityksiä joihin varmaan jokainen syyllistyy. Ainakin minä. Jo yhden kuorsauskiskon kanssa nukutun yön jälkeen oli vähän epätodellinen olo: heräsin aamulla virkeänä, mieli oli pirteä ja koko päivän piisasi virtaa. Ei väsyttänyt eikä v*tuttanut. Sama on toistunut nyt jo kolmena yönä.

Jos oma kokemukseni pitää paikkaansa niin väitän että myös kuorsaajat kärsivät itsekin kuorsauksestaan, sillä ainakin minulla se selkeästi heikensi unen laatua ja syvyyttä. Ja sen näki ja tunsi ihan joka ikinen päivä väsymyksenä. Se on myös varsin salakavala vaiva sillä ainakin minulla se on kehittynyt hitaasti vuosien saatossa siitäkin huolimatta että painoa on lähtenyt “huippuluvuista” yli 40 kg.
Joten jos mietitte puolisollenne sopivaa joululahjaa, niin vaikka hullulta tuntuu niin tuollainen kuorsauskisko on todennäköisesti ainakin yllättävä, ja voi tuoda oikeasti ison ilon lahjan saajalle. Toki se saattaa herättää myös jännää keskustelua…

– Janne 42, Akaa –

Ei vielä kommentteja.

Jätä kommentti