Selkätuet ja ryhtiliivit

Ryhdikäs asento antaa hyvän ensivaikutelman. Selän asento voi muuttua iän myötä, epäergonomisen työskentelyasennon takia tai syynä voi olla jonkin sairaus tai operaatio, minkä takia selän pitäminen oikeassa asennossa on haastavaa. Selän tukivyö tai ryhtiliivi voi olla oivallinen apu niin leikkauksesta toipuvalle, selkäkivuista tai muuten vain ryhdittömyydestä kärsivälle. 

Laadukas ortopedinen selän tukivyö LabTex Care Nordic®

LabTex Care Nordic® selän tukivyö on huomaamaton unisex-vyö, joka mm. lievittää alaselkäkipuja ja tukee lanne- ja ristiluun aluetta. Voidaan käyttää korjaamaan ryhtiä sekä antamaan tukea leikkauksen jälkeen.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kärsitkö lannerangan alueen osteoporoosikivuista, alaselkäkivuita, noidannuolesta, issiassärystä, välilevynpullistumasta, selkävammoista tai lihaskrampeista? Ortopedinen, tukeva ja joustava selän tukivyö voi helpotta oloasi merkittävästi. Vyötä voidaan käyttää myös ryhdin parantamiseen ja antamaan tukea operaation jälkeen. Vyö tukee lanne- ja ristuluun aluetta lievittäen samalla kipuja. 

Vyö on valmistettu joustavasta ja kestävästä materiaalista, ja vyössä on ilma-aukkoja. Vyössä on neljä lihassäikeitä tukevaa kaaritukea ja kaksi elastista kiristyshihnaa, joilla saat hautessasi lisäkompressiota. Vyö on kevyt ja sopii yhtä hyvin miehille kuin naisillekin. Tarrakiinnityksen ansiosta se on helppo pukea ja riisua. Vyö myötäilee kehon liikkeitä ja värinsä puolesta sitä voidaan hyvin käyttää normaalin vaatetuksen alla. 

 

tukivyo_1

Tukivyön korkeus on 21 cm
Väri: beige

SELKÄTUEN HOITO
- pestään käsin 30°
- tasokuivaus
- vyötä EI saa rumpukuivata eikä silittää

TUEN MATERIAALI
60% polyesteri, 20% puuvillasomistenauha, 17% lankapäällysteinen kumi, 3% nylon

SELÄN TUKIVYÖN KÄYTTÖOHJE
Aseta tukivyön selkätuki hieman selkärangan keskialuetta elemmaksi. Venytä sitten tukea ulospäin ja vedä vasen reuna vartalon keskiosaa kohti. Kiinnitä tarrat. Venytä lisäkiristyshihnat ja kiinnitä tarranauhaan sopivalta tuntuvaan kohtaan, jotta saat haluamasi lisäkompression. 
Halutessasi muuttaa vyön kireyttä irrota ensin tarrakiinnitys ja aseta vyö uudestaan.
Älä kisko tai riuhdo vyötä.

KOKOVAIHTOEHDOT
Valitse oikea koko mittaamalla vyötärönympäryksesi. Suorita mittaus vyötärön leveimmästä kohdasta. Nivelet mitataan paksuimmasta kohdasta. Valitse suurempi koko, mikäli mittaustuloksesi osuu kahden koon välille.

S-koko 70-80 cm 
M-koko 80-90 cm
L- koko 90-100 cm
XL-koko 100-110 cm
XXL-koko 110-120 cm 

 

tukivyo_2

 

UNEKSI14
uneksi.com

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 45,90 €

Loading Päivittää

Laadukas, säädettävä selän ryhtiliivi / ryhtituki

Ryhtiliivillä pidät olkapäät oikeilla paikoilla, vahvistat lihaksia ja parannat hapenottokykyä. Huomaamaton ja miellyttävä ryhtiliivi sopii sekä miehille että naisille.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kärsitkö huonosta ryhdistä? Oletko käynyt leikkauksessa ja sinun on hankalaa pitää selkääsi ryhdikkäänä? Unisex-mallin ryhtiliivi sopii sekä ennaltaehkäisevään hoitoon että leikkauksen jälkeen käytettäväksi. Ryhtiliivin käyttö vahvistaa ryhdin hyvänä pitämiseen vaadittavia lihaksia ja parantaa hapensaantia. Käytä kainaloiden alta pehmustettua ja pehmeällä vaahtomuovimateriaalilla päällystettyä liiviä joko vaatteiden alla tai päällä. Painetta säädät soljella.

Huomaa, että ryhtiliivin käyttö tulee aloittaa varovaisesti, jolloin lihakset adaptoituvat uuteen asentoon.

Liivi pestään käsin 30 asteessa. Tasokuivaus. Rumpukuivaus ja silittäminen kielletty.

Mittaa ensin rinnanympäryksesi ja valitse itsellesi sopiva koko! Jos mittasi sijoittuu kahden koon väliin, valitse tällöin suurempi vaihtoehto. Nainen, mittaa rintakehän ympärysmitta rintojen alta!

S-koko 55-70 cm 
M-koko 70-85 cm
L-koko 85-100 cm
XL-koko 100-115 cm

 

UNEKSI22
uneksi.com

ryhtituki ryhtiliivi ryhdikkyys suora selkä

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 49,00 €

Loading Päivittää

Raskausajan tukivyö

Raskausajan tukivyö on suunniteltu käytettäväksi raskauden loppuvaiheessa, jolloin se ehkäisee lihaskipua ja epämukavaa oloa. Kolmiosainen tuki nostaa painoa pois lantiolta ja samalla tukee selkää.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Ortopedisestä neuloksesta valmistettu, sisäpinnaltaan vaahtomuovilla pehmustettu tukivyö edesauttaa oikean asennon säilymistä raskauden aikana. Sen käyttö siirtää lisääntyvää painoa pois lantiolta ja tukee alaselkää, mikä ennaltaehkäisee tukalaa oloa ja lihaskipuja.

Käsinpesu 30 asteessa ja tasokuivaus. Ei rumpukuivausta tai silitystä.

Mittaa vyötärönympärys lantiolta vatsan alaosasta. Jos tulos on kokojen välillä, valitse suurempi koko.

L-koko = 90-100 cm
XL-koko = 100-110 cm

raskaustukivyo1

CE-merkitty

UNEKSI20
uneksi.com

raskaus tukivö raskaustukivyö tukiliivi raskaana

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 49,90 €

Loading Päivittää

Selän magneettiterapiatukivyö

Mukavasti alaselkään tukea antava, lämpiävä ja helposti säädettävä magneettitukivyö. Kärsitkö ristiselän kivusta, iskiaksesta, niveltulehduksesta tai pehmytkudosvaurioista? Kokeile miellyttävästi tukea antavaa, helppokäyttöistä ergonomista vyötä.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kärsitkö alaselkävaivoista? Haluaisitko tukea selällesi? Tuntuisiko ajatus lämmittävästä tukivyöstä hyvältä? Magneettiterapiatukivyö on helppokäyttöinen, säädettävä selkävaivoja helpottava ja selkää tukeva apuväline. Vyön sisälle sijoitetut magneetit parantavat verenkiertoa samalla kuin neopreenipaneeli selän ihoa vasten antaa miellyttävän lämmön tunteen alaselälle.  Vyössä on elastiset sivupaneelit ja se on hengittävä. Tarrakiinnitys. Unisex-malli.

XL-koon vyö venyy noin 109-133 cm, sopii noin 102-112 cm ympärysmitalle.
- Vyön korkeus takaa keskeltä noin 13 cm, kapein kohta noin 11 cm ja korkein 14 cm.

L-koko sopii maksimissaan 105 cm vyötärönympärykselle
M-koko sopii maksimissaan 95 cm vyötärönympärykselle
S-koko sopii maksimissaan 85 cm vyötärönympärykselle

Huomaa, että uudessa tuotteessa on  todella voimakas valmistusmateriaalille (polyester + spandex) ominainen tuoksu. Se häviää ajan kanssa käytössä ja/tai tehokkaasti tuulettamalla.
Vyötä ei saa kastella tai pestä.

tukivyo_1   tukivyo_5

Huomaa
- Ihon tilapäinen punoitus ja "polttava" tunne on normaalia vyötä käytettäessä. Iho ei vahingoitu. Käytä vyötä lyhyempiä aikoja.
- Jos olet raskaana, älä käytä tätä vyötä
- Käyttö on kielletty, jos sinulla on sydämentahdistin tai metalli/elekronisia laitteita/kappaleita kehon sisällä
- Ei sovellu lapsille
- Saa käyttää vain terveelle iholle
- Emme suosittele käyttöä, jos sinulle on korkea verenpaine
- Vältä koskettamasta magneettisia esineitä vyötä käyttäessäsi

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 34,90 €

Loading Päivittää

Joustava ja huomaamaton ryhtivyö

Yksiosainen, kahdeksikon mallinen ryhtivyö auttaa pitämään hartiat takana. Näin ryhtiä ylläpitävät lihakset voimistuvat ja hapenottokyky paranee. Olemuksesi on välittömästi ryhdikkäämpi. Tukivyö ei näy vaatteiden alta ja se on helppo käyttää.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kärsitkö huonosta ryhdistä? Kaareutuuko selkärankasi liikaa taaksepäin rintarangan seudulta? Oletko ollut leikkauksessa ja ryhdin ylläpitäminen on siksi vaikeaa? Tuntuuko sinusta, että olet menossa "lysyyn", ryhtisi ei pysy?

Kokeile helppokäyttöistä ja miellyttävää ryhtivyötä. Huomaat, miten ryhtivyö muuttaa olemuksesi ryhdikkäämmäksi ja saat myös automaattisesti paremmin happea. Aloita vyöhön totuttelu lyhyissä jaksoissa, aluksi 30 minuuttia ja pidennä käyttöaikaa vähitellen. Vyö on yksiosainen ja se puetaan päälle samalla lailla kun laittaisit selkärepun selkään. Säätöjä ei ole, joten vyössä ei ole minkäänlaisia häiritseviä osia. Voit pitää vyötä ihoa vasten, mutta ohuen aluspaidan päälle puettuna se tuntuu miellyttävämmältä. Myöskään pesemistä ei tällöin tarvita niin usein. 

Vyö on valmistettu nylonista, polyesteristä ja kumista.
Vyö pestään käsin 30 asteessa ja tasokuivataan. Vyötä ei saa kuivata rummussa eikä sitä saa myöskään silittää. 

VALITSE SOPIVA KOKO RINTAKEHÄSI YMPÄRYSMITAN MUKAAN (nainen, mittaa rintakehän ympärys rintojesi alta!)

S-KOKO 55-70 cm 
M-KOKO 70-85 cm 
L-KOKO 85-100 cm 
XL-KOKO 100-115 cm

CE-merkitty

ryhtivyö_1

UNEKSI25
uneksi.com

ryhtiliivi ryhtituki parempi ryhti selkä suoraksi ryhtivyö

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 32,90 €

Loading Päivittää

PostureNOW ryhdin korjaaja – täysin uudenlainen ryhtituki

PostureNOW ryhtiliivi toimii aivan uudenlaisella periaatteella: se "muistuttaa" sinua itse pitämään huolta ryhdistäsi, jolloin lihaksesi ja kehosi alkavat toimia automaattisesti oikein. Perinteinen ryhtituki ainoastaan passiivisesti vetää sinut oikeaan asentoon samalla kun se veltostuttaa rintalihaksia entisestään. PostureNOW sen sijaan aktiivisesti korjaa ryhtiäsi, jolloin pystyt ennen pitkää ylläpitämään ergonomisen asennon ilman mitään apuvälineitä. PostureNOW on todellinen hitti maailmalla - sillä on reilusti yli 50000 tyytyväistä käyttäjää - ja nyt se on saatavilla myös meiltä, ainoana Suomessa! * HUOM! GSM-NUMERO ON PAKOLLINEN YHTEYSTIETO TILATESSASI TÄMÄN TUOTTEEN *
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Jos teet päätetyötä, käytät muuten paljon aikaa työpöydän ääressä tai kännykkä kädessäsi, tiedät varmasi, että ihminen taipuu helposti epäluonnolliselle etupainotteiselle mutkalle, jossa niskalla kurkotetaan eteenpäin samalla kun olkapäät kääntyvät eteenpäin. Suora selkä ja ryhti katoavat vähitellen kokonaan ja kehon lihakset veltostuvat totaalisesti tässä epäergonomisessa asennossa. Hyvän ryhdin pitäminen ei enää onnistukaan, vaikka miten yrittäisi. Huono ryhti - olkapäät edessä ja niska eteenpäin työntyneenä - aiheuttaa ennen pitkää monenlaisia terveydellisiä ongelmia sen lisäksi, että tämä vaikuttaa välttämättä ihmisen ulkoiseen olemukseen. Etukumara rintakehän kohdalta kuopalle taipunut asento on ihmiselle luonnoton ja se rappeuttaa rintalihakset ennen pitkää totaalisesti. Ryhdin säilyttäminen tietoisesti ajattelun voimalla on haastavaa: olet varmaankin kokeillut, että vaikka miten tietoisesti yrittäisit pitää olkapäitä takana, selkää suorana ja vatsaa sisällä, löydät kuitenkin hetken päästä itsesi eteenpäin taipuneesta kuppiasennosta.

hyva_ja_huono_ryhti

Olkapäät edessä -ongelma on nykyään todella yleinen ilmiö suurimmaksi osaksi johtuen päätetyöskentelyn yleisyydestä. Monet käyttävät ongelmaansa helpottaakseen perinteistä ryhtiliiviä. Ryhtiliivi korjaakin tilanteen kosmeettista puolta - se pakottaa selkäsi suoraksi kääntämällä käsiä väkisin eteenpäin ja puristamalla selkää ja vatsaa - mutta heti kun otat ryhtiliivin pois, lihakset taas veltostuvat, asento muuttuu eteenpäinsuuntautuneeksi, olkapäät kääntyvät eteen ja rintakehä painnuu sisään. Lihaksesi eivät kehity tälllaisessa passiivisessa ryhtitukihoidossa ja tulet lähinnä vain riippuvaiseksi selkätuen jatkuvasta käyttämisestä. Perinteinen ryhtiliivi rappeuttaa rintalihakset, jolloin ainoa keino pysyä ryhdikkäänä on käyttää tiukalle sidottua ryhtiliiviä. Tämä ei millään tapaa hoida itse ongelmaa.

Ensiarvoisen tärkeää oonkin palauttaa kehon alkuperäinen, terveellinen ja ryhdikäs olemus - rinta edessä, olkapäät takana - siten, että siitä tulisi osa sinua ja päätetyöskentelyäsi automaattisesti. Tämä tapahtuu vahvistamalla ryhdikkyyttä ylläpitäviä rintalihaksia ja "kouluttamalla"  yläruumiisi lihakset pitämään automaattisesti huolen ryhdistä ja olkapäiden oikeasta asennosta.

 

Katso video, miten PostureNOW ryhdinkorjaaja toimii käytännössä

 

Miten PostureNOW toimii?
PostureNOW hyödyntää kehon lihasmuistia: kun olkapääsi alkavat kääntyä eteenpäin ja rintakehä kuopalle, PostureNOW muistuttaa sinua korjaamaan asentoasi. Näin käytät aktiivisesi oikeita lihaksia. Kun olet käyttänyt tukea aikasi, kehosi tottuu oikeaan asentoon ja olkapäiden takana pitämiseen, eikä tukea enää tarvitse käyttää kuin silloin tällöin tai ei ollenkaan. Kyseessä on siis aktiivinen ryhdin korjauslaite: vatsa- ja selkälihakset kehittyvät oikealla lailla, jolloin pystyt itse pitämään yläkroppaasi ryhdissä. Jos olet aikeissa valahtaa lysyyn, lihaksesi muistavat, että EI - näin ei kuulu tehdä.

posturenow_ryhdin_korjaaja

PostureNOW:n käyttö
PostureNOWssa neopreenistä valmistetut tukevat käsilenkit yhdistyvät joustavaan selkäosaan. Käsivarsien lenkkien ympärysmittaa samoin kuin selkäosan pituutta voi säätää. Voit käyttää PostureNOWta joko vaatteiden alla tai päällä tehdessäsi normaaleja arki- ja työaskareitasi. Suosittelemme käyttämään tukea ensin muutaman minuutin päivässä, sitten lisäämään päivittäisiä käyttökertoja ja pidentämään käyttöaikaa 10-30 minuuttiin kerrallaan. Jo 21 päivässä kehoosi kehittyy lihasmuisti ja tietoisuus ylävartalon oikeasta asennosta. Ennen pitkää huomaat korjaavasi asentosi oikeaksi vaikka et pidäkään PostureNOWta päälläsi. Oikeasta asennosta tulee automaattinen ja se tuntuu sinusta luonnolliselta ja oikealta ja ennen kaikkea hyvältä. Kuuntele omaa kehoasi! 

Käyttämällä PostureNOWta näytät heti pidemmältä, hoikemmalta, ryhdikkäältä ja samalla itsevarmemmalta. Rintakehä on oikealla lailla edessä eikä montulla ja vastaavasti vatsa pysyy sisällä eikä pömpötä edessä. PostureNOWn käyttö voi aluksi tuntua epämiellyttävältä, koska olet tottunut väärään asentoon ehkäpä jo vuosia tai vuosikymmeniä - siksi maltillinen aloitus on paikallaan.

Katso havainnollinen video PostureNOW ryhdinkorjaajan säätämisestä ja käytöstä

 Jos pystyt pitämään hyvää ryhtiä yllä kolme sekuntia, pystyt pitämään sitä yllä kolme minuuttia... ja kolme tuntia. Ja niin edelleen. PostureNOW tekee sinut tietoiseksi kehosi asennosta, jolloin osaat automaattisesti pitää olkapäitä takana, rintaa edessä, selkää suorana ja niskaa oikella paikallaan.

PostureNOW ryhdin korjaajan säätö- ja käyttöohje löytyy PostureNOW >>>

posture_now_ryhtituki_2

 Valitse kokosi
Ryhdin korjaajaa on saatavilla kaksi kokoa; normaali onesize-koko sopii säädettävyytensä ansiosta kaikille, eri kokoisille ja -pituisille miehille ja naisille.
Jos olet hyvin suurikokoinen mies (XXL-kokoa tai suurempi) suosittelemme XL-kokoa.

 * HUOM! GSM-NUMERO ON PAKOLLINEN YHTEYSTIETO TILATESSASI TÄMÄN TUOTTEEN *

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 69,90 €

Loading Päivittää

Ryhtituki naiselle – jämäkkä hakaskiinnitys edestä

Miellyttävästi ryhtiä oikaiseva ja olemusta suoristava ryhtituki naiselle. Edesä tukeva hakaskiinnitys. Sopii vaatteiden alla tai ohuen aluspaidan päällä käytettäväksi.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Tällä ryhtiliivillä saat jämäkkyyttä ja ergonomisuutta olemukseesi ja asentoosi! Ryhtisi ja yläkropan asentosi näyttää kauniin luonnolliselta ja terveeltä. Tuki antaa lisätukea myös rinnoille.  Rinta edessä, vatsa sisällä ja selkä suorana olemuksesi on timmimpi ja olosi itsevarmempi. Vyö voi auttaa myös selän kiputiloista kärsiviä ja toimia hyvänä oikeasta asennosta muistuttajana vaikkapa päätetyötä tekeville.

Ryhtiliivi on miellyttävä käyttää, sillä siinä ei ole erityisen paksuja ja liikkeitä haittaavia kohtia. Kudos on kauttaaltaan joustavaa ja ilmavaa, verkkomaista. Tuki puetaan päälle selän kautta kuten liivi tai takki ja kiinnitetään edestä tuplahakasilla. Muita säätöjä liivissä ei ole. Takaa tukihihnat menevät ristiin yläselän kohdalta.

Ryhtituki on valmistettu 85% nylonista ja 15% spandexista. Voidaan pestä hellävaraisesti 40 asteessa.

  ok_naisten-ryhtituki-2

Kolme kokoa
M-koko sopii sinulle, jos rinnanympäryksesi rintojen alta mitattuna on noin 70-80 cm
L-KOKO sopii sinulle, jos rinnanympäryksesi rintojen alta mitattuna on noin 75-85 cm
XL-KOKO sopii sinulle, jos rinnanympäryksesti rintojen alta mitattuna noin on 80-90 cm

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 35,90 €

Loading Päivittää

Musta ryhtituki unisex onesize

Päällä siro, mutta kuitenkin lukitukseltaan ja hihnoiltaan jämäkkä musta selän ryhtituki, joka sopii niin miehille kuin naisillekin.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kevyestä neopreenistä valmistettu selkätuki auttaa tukemaan yläselkäsi ryhdikkääseen asentoon ja tekee näin selkärankasi, olkapäittesi ja yläselkäsi asennostasi ergonomisemman. Tukea voidaan käyttää joko vaatteiden alla tai kevyen paidan päällä. Käytä aluksi 10-20 minuuttia päivässä ja totuttele vähitellen pidempään käyttöjaksoon. Lisää myös päivittäisiä käyttökertoja varovaisesti. Vähitellen selän pitäminen suorassa tulee helpommaksi ja helpommaksi. 

uni_ryhtituki_1

Sopii niin miehille kuin naisillekin. Reilusti säädettävissä; rinnanympäryksesi voi olla 70-120 cm välillä.
Tuessa on pehmustetut selän keskiosasta säädettävät hihnat.
Vinkki: pue liivi päällesi hyvin löyhänä. Pyydä ensimmäisellä kerralla toista henkilöä auttamaan sinua hihnojen säädössä. Liivi on helpompi saada säädettyä oikean kokoiseksi, kun se on päälläsi ja toinen henkilö tekee tarvittavat säädöt selkäpuolelta.

Voi pestä kylmässä vedessä käsin
Ei saa valkaista

Hinta: 35,90 €

LoadingPäivittää...

Huono ryhti aiheuttaa myös rajoittuneen hapensaannin. Huomaat jo lyhyen käyttökokemuksen jälkeen, miten koko olemuksesi muuttuu jämäkämmäksi ja itsevarmemmaksi. Olosi tuntuu tarmokkaalta ja hengität paremmin.

Raskauden aikana selkä joutuu koville. Loppuraskaudesta raskas vatsa tekee liikkumisesta epämukavaa ja kivuliastakin. Raskausajan tukivyö on erinomainen apu, jonka avulla pystyt nauttimaan myös kävelylenkeistä ja touhuamaan aktiivisemmin painavasta vatsasta huolimatta.  Vyö tukee miellyttävästi.

Magneettiterapiaa hyödyntävät selkätuet antavat miellyttävän tuen lisäksi myös magneettihoidon edut. Kiputilat ja jännitys voivat saada merkittävää lievitystä.

 

Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman käyttäjäystävällisesti käytämme evästeitä (ns. cookies). Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön liikkuessasi sivustollamme.

Sulje