Kuorsaatko tukkoisen nenän takia?

Kuorsaatko tukkoisen nenän takia?

Nenä on normaalisti ihmisen pääasiallinen hengityskanava sekä nukkuessa että valveilla oltaessa. Nenän kautta hengittäminen on huomattavan paljon terveellisempää kuin suun, sillä nenä sekä sekä puhdistaa, kosteuttaa että lämmittää sisään hengitettävän ilman.

Yksi yleinen kuorsaamista aiheuttava tekijä on tukossa oleva nenä. Nenän tukkoisuus voi johtua esimerkiksi flunssasta – tällöin ei tietenkään ole syytä huolestua, vaikka henkilö tilapäisesti kuorsaisi kovastikin. Haitta on lähinmä meluhaitan, epämiellyttävän tunteen ja tilapäisen päiväväsymyksen tasoa. Nenää voi yrittää avata erilaisilla apteekissa myytävillä nenäsumutteilla tai sitä voi huuhdella suolaliuoksella käyttäen nenähuuhtelukannua, ns. sarvikuonoa. Nenän päälle liimattavat nenäteipit avaavat myös nenää ja auttavat näin ilmaa virtaamaan paremmin. Vaihtoehto nenäteipille on ns. sieraintenlaajentajat. Ne asennetaan nimensä mukaisesti sierainten sisäpuolelle.

Jos nuha on kroonista, ovat henkilön nenän limakalvot paksuuntuneet. Allergia kasvattaa virtausvastuksen kolminkertaiseksi, kun henkilö on makuuasennossa. Jos kyse on yliherkkyysnuhasta, suihkutettavat steroidit toimivat tehokkaasti nenän aukaisijana. Tällöin olisi hyvin tärkeää myös huolehtia nenän kosteudesta, sillä steroidit kuivattavat nenää entisestään.

Jos nenän väliseinä on hyvin vino, voi tämä synnynnäinen ruumiinrakenteeseen liittyvä ahtaus aiheuttaa hengitysongelmia. Moderni RFT-hoito on tehokas lääketieteellinen hoito sekä kurkun että nenän hoitoon: limakalvoa estetään turpoamasta, jolloin hengitystiehyet avautuvat. Apneetikoilla on usein hyvin tukkoinen nenä, ja apneaan pääasiallisena hoitona tarjottava CPAP-ylipainehoito hoitaakin samalla sekä uniapneaan että kosteuttaa sisäänhengitysilmaa; ylipaineilma pienentää tarvetta suuhengitykselle, avaa tukkoista nenää sekä vähentää hengitysvaikeuksia.

Tukkoinen nenä aiheuttaa kuorsaamista, huonontaa unen laatua ja aiheuttaa päiväväsymystä. Kuorsaajan nenää on ensinnäkin tärkeää kosteuttaa. Kuiva nenä voi tuntua tukkoiselta, vaikka todellisuudessa se ei sitä olisikaan. Tupakointi on syytä lopettaa, sillä se tunnetusti lisää virtausvastusta makuulla oltaessa ts. hengittäminen nenän kautta hankaloituu merkittävästi.

Syitä tukkoiseen nenään
– flunssa
– allergia
– rakenteellinen ahtauma / vino nenän väliseinä

Ensiavuksi voit kokeilla
– vaihda pesu- ja huuhteluaineet sekä hygieniatuotteet allergiaystävällisiin hajustamattomiin tuotteisiin
– kiinnitä huomiota makuuhuoneen siisteyteen; pese ja tuuleta vuodevaatteet ja huoneen tekstiilit sekä siivoa huone tarpeeksi usein
– monien mielestä valkoisten jauhojen ja sokerin välttäminen helpottavat oireita
– älä tupakoi ja vältä passiivista tupakointia
– huuhtele nenäsi miedolla suolaliuoksella nenäkannua käyttäen
– käytä nukkuessasi nenäteippiä

Huomaa, että tukkoinen nenä voi huonontaa merkittävästi unen laatua, mikä puolestaan heikentää keskittymiskykyä ja lisää mm. tapaturma-alttiutta. Tukkoinen nenä aiheutta kuorsaamista ja on uniapnean riskitekijä. Jos tukkoisuuden syynä ei siis ole mikään tilapäinen seikka, tulisi sinun kääntyä lääkärin puoleen oikean avun saadaksesi.

ClipAir® Sleep pitää hengitystiet avoinna

Sieraintenlaajentimilla pidät hengitystiet avoimina, jolloin kuorsaus vähenee, hapenottokykysi paranee ja kurkkusi ei kuivu. ClipAir® Sleep on sveitsiläinen laatutuote, helppokäyttöinen ja tehokas.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

ClipAir® Sleep -sieraintenlaajentajat parantavat hapenottokykyä ja hillitsevät kuorsausta

ClipAir® on huomaamaton ja käytössä miellyttävä. Sieraintenlaajentimet parantavat merkittävästi hapenottokykyä ja tätä kautta vähentävät / ehkäisevät kuorsausta ja myös kurkun kuivumista. Sierainten kautta hengittäminen on tärkeää, sillä se auttaa pitämään hengitystiet kosteina ja lämpiminä. Tällöin epäpuhtauksien suodattuminen on mahdollista. ClipAir ehkäisee sierainten supistelua, kun hengitetään syvään.

ClipAir® on sveitsiläinen laatutuote, joka on valmistettu laadukkaasta lääketieteellisesti hyväksytystä materiaalista. Se on tehokas ja monta kertaa käytettävä. Pakkauksessa on mukana kolme eri kokoa (S, M ja L), joten voit kokeilla, mikä sopii parhaiten juuri sinulle.

Sieraintenlaajentimia voidaan käyttää samanaikaisesti erilaisten kuorsauskiskojen / purentakiskojen / muiden kuorsauksenhallintalaitteiden kanssa.

KÄYTTÖ
Sieraintenlaajentajien käyttö on todella yksinkertaista: ne asetetaan ulokkeet edellä syvälle sieraimiin. Laajentajia voi tarvittaessa myös muotoilla itselle paremmin sopiviksi: laita laajentajat lämpimään veteen (60°C) ja muotoile juuri sinun sieraimiisi hyvin "istuviksi". Laajentimien suositeltava käyttöikä on noin 3 kuukautta, mikäli niitä käytetään jatkuvasti. Laite huuhdellaan käytön jälkeen miedolla saippualiuoksella ja haalealla vedellä.

clipair sleep helpottaa kuorsaamista

UNEKSI1

Tallenna

Hinta: 16,90 €

Loading Päivittää

Breathe Right kirkas nenäteippi avaa nenän 10 kpl/pkt

Helpotusta nenän tukkoisuuteen, tukkoisesta nenästä johtuvaan kuorsaamiseen sekä flunssan oireisiin. Jos tukkoinen nenä aiheuttaa hengitys- ja uniongelmia, kokeile laadukkaita Breathe Right -nenäteippejä. Helppokäyttöinen ja välitön apu tukkoiseen nenään.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Helpota nenän kautta hengittämistä helposti - nenäteipeillä! Erityisliimalla ja hyvällä muotoilulla varustetut kirkkaat nenäteipit kiinnittyvät napakasti ja parantavat hapenottokykyä peräti 31 %. Kirkas teippi on tarkoitettu erityisesti herkälle ja kuivalle iholle. Käytä nenäteippiä, jos vilustumisen, allergian tai muuten tukkoisen nenän takia hengittäminen on hankalaa tai kuorsaat. Oireet helpottavat välittömästi teipin kiinnittämisen jälkeen ja saattavat jopa loppua kokonaan.

Nenäteippien käyttötutkimuksissa* mukana olleista kuorsaavista henkilöistä 75 % koki saavansa apua kuorsausongelmaansa ja 90% kertoi yöuniensa laadun parantuneen merkittävästi.

Aseta nenäteippi nenän päälle nukkumaan mennessäsi. Teipin taipuisat osat kohottavat nenän tiehyitä, jolloin ilmatiet laajentuvat ja hengittäminen nenän kautta on vaivattomampaa. Teippi vaikuttaa koko yön.

One Size: teipin pituus on kokonaisuudessaan 5,5 cm ja leveys 1,6 cm. Kaarevan kohdan (tulee nenän päälle) pituus on noin 2,2 cm.
Pakkauksessa on 10 kirkasta nenäteippiä. Jos etsit hieman suurempaa kokoa, tutustu brändittömiin edullisiin nenäteippeihimme.

Tuotteen pakkaus sisältää luonnonkumia, joka voi aiheutta herkimmille henkilöille allergisen reaktion.
Jos saat teippien käytöstä ihottumaa tai muita yliherkkyysoireita, lopeta käyttö välittömästi.

TUOTETTA EI SAA KÄYTTÄÄ
- alle 5-vuotiailla lapsilla
- lateksiallergikko
- haavojen tai arpien, auringonpolttaman tai ärtyneen ihon päällä
- yli 12 tuntia yhtäjaksoisesti

Ei lasten ulottuville
Vain ulkoiseen käyttöön
Säilytä viileässä

Tämä tuote toimitetaan sinulle KIRJEENÄ, jos et tilaa samalla muuta.

Turvallisuus: CE
Valmistusmaa: UK

* Scharf et al. Ear Nose Throat Journal 1994

SN02

Hinta: 8,90 €

Loading Päivittää

Snore Free – magneettinen nenäklipsi

Snore Free Noseclip -magneettinen nenäklipsi avaa hengitysteitä ja estää kuorsaamista. Magneettien ansiosta perinteistä mallia paremmin paikoillaan pysyvä versio klassisesta Snore Stopper -nenäklipsistä.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Magneeteilla varustettu parannettu versio pienestä ja näppärästä kuorsauksenhallintalaitteesta, nenän ilmatiehyitä avaavasta nenäklipsistä. Snore Free -magneettinenäklipsi auttaa pitämään nenän avoimena, jolloin tarve hengittää suun kautta (ja kuorsata) vähenee. Magneettien ansiosta klipsi pysyy paremmin sieraimissa. Klipsi on valmistettu joustavasta ja miellyttävästä silikonista. Se on helppo pestä. Mukana kova muovinen säilytyskotelo.

 

magneettinen kuorsauksenestoklipsi

 

Hinta: 9,90 €

Loading Päivittää

Nenäkannu aito Sarvikuono 7,90 € nenähuuhteluun

Nenähuuhtelulla saat helpotusta tukkoiseen nenään ja kuorsausongelmaan: aidolla ja alkuperäisellä nenäkannu "sarvikuonolla" desinfioit ja aukaiset hengitystiet tehokkaasti. Suolavedellä huuhtelu ei kuivata nenän limakalvoja, vaan päinvastoin tukee niiden terveyttä. Nenähuuhtelu on erinomainen apu, jos kärsit flunssasta, allergiasta, poskiontelotulehduksesta, astmasta tai kuorsaat tukkoisen nenän takia. Terveydenhoitohenkilöstön suosittelema luonnonmukainen hoitovaihtoehto!
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Nenäkannua käyttällä sekä ennaltaehkäiset että hoidat lukuisia nenän ja hengitysteiden ongelmia edullisesti, nopeasti ja miellyttävästi. Terveydenhuoltoalan ammattilaiset suosittelevat nenähuuhtelua, jos kärsit limaisesta flunssasta, nenän tukkoisuudesta, poskiontelotulehduksesta, allergiaoireista, astmasta tai limakalvosi ovat kuivuneet ja /tai ärtyneet. Lämpimällä miedolla suolavedellä huuhtelu vahvistaa ja puhdistaa nenän limakalvoja ja voi auttaa myös kuorsausongelmassa. Nenähuuhtelu vähentää rään muodostumista ja tekee nenän eritteistä juoksevampia, joten se on erinomainen apu flunssasta kärsivälle. Sarvikuonolla huuhtelu on edullinen ja tehokas lääkkeetön hoitovaihtoehto, johon lukemattomat suomalaiset ovat ihastuneet. Sarvikuono on pieni investointi - sen käyttöikä on periaatteessa ikuinen.

Nenähuuhtelu suolavedellä voi tuoda nopean ja miellyttävän avun, jos sinulla on esim.
- flunssa
- tukkoinen nenä
- allergia (esim. siitepöly- tai hiukkasallergia)
- poskiontelotulehdus
- allerginen nuha
- astma
- kuivat limakalvot
- kuorsaat

Jos käytät nenähuuhtelua kuorsauksen hoitoon, muista, että säännöllisyys on erittäin tärkeää: suorita nenähuuhtelu siis joka ilta ennen nukkumaanmenoa!

Nenäkannun lisäksi tarvitset nenähuuhtelun suorittamiseksi vain lämmintä vettä ja hienoa merisuolaa (tavallinenkin suola käy, mutta mitään erityissuolaa ei saa käyttää!)

Sarvikuono edustaa norjalaista designia ja sillä on CE-merkintä. Valmistusmateriaali on polyeteeni.

Pakkaus sisältää
- nenäkannun
- mittalusikan suolan mittaamista varten
- käyttöohjeen

 

nenakannu_ak

 

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 7,90 €

Loading Päivittää

Snore Plug helpottaa nenän kautta hengittämistä

Snore Plug -nenäklipsi avaa nenän hengitysteitä nukkumisen aikana ja vaimentaa kuorsaamista. Mukana muovinen säilytyskotelo.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Magneeteilla varustettu versio pienestä ja näppärästä kuorsauksenhallintalaitteesta, nenän ilmatiehyitä avaavasta nenäklipsistä. Snore Plug auttaa pitämään nenän ilmatiet avoimena, jolloin tarve hengittää suun kautta (ja kuorsata) vähenee. Magneettien ansiosta klipsi pysyy paremmin sieraimissa. Klipsi on valmistettu joustavasta silikonista ja se on helppo pestä vesihanan alla. Mukana seuraa kova muovinen säilytyskotelo.

 

    snoreplug3

 

 SNA08

Hinta: 7,90 €

Loading Päivittää

Nenähengitystä helpottava sieraintenlaajennin

Helpotusta nenän kautta hengittämiseen! Sieraintenlaajennin pitää nenäsi paremmin auki.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Onko sinun hankalaa hengittää nenän kautta? Sieraimiin asetettavat, sylinterimäisesti alaspäin leviävät laajentimet auttavat sinua hengittämään vapaammin nenän kautta. Tällöin tarve kuorsata vähenee ja elimistösi saa enemmän happea levon aikana.

Sieraintenlaajentimien mukana saat muovisen säilytyskotelon.

nenalaite_nenassa nenalaite_mitat

Huolto tapahtuu yksinkertaisesti veden alla huuhtomalla. Kuivaa laajentimet ennen kuin asetat ne säilytyslaatikkoonsa.
Älä desinfioi kuumassa, kiehuvassa vedessä, mikroaaltouunissa tai pakastamalla! Vältä voimakkaita kemikaaleja.

BRE01

Hinta: 11,90 €

Loading Päivittää

Suolainhalaattori Salitair + 220 g vuorikristallisuola

Kärsitkö hengitysvaivoista, allergioista, astmasta tai ylähengitysteiden tulehduksesta? Kuorsaatko tukkoisen nenän takia? Salitair-suolaterapiahoito puhdistaa hellävaraisesti ja tehokkaasti hengitystiet.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Salitair-suolainhalaattorin käyttö avaa ja desinfioi ylähengitysteitä. Suolaterapiaa suositellaan, jos kärsit mm. jatkuvasta flunssasta, häiritsevästä kuorsaamisesta, keuhkoputkentulehduksista, keuhkoahtaumataudista, heinänuhasta, allergioista, astmasta tai tupakoinnin aiheuttamista hengitysvaikeuksista.

Salitair on helppokäyttöinen, pesua ja käyttöä kestävä laite. Laitteen sisällä on suolalle tila, kaksi suodatinta ja miellyttävä suukappale. Laitetta käytetään noin 15 minuuttia päivittäin; sisäänhengitys tapahtuu laitteen kautta  ja uloshengitys sierainten kautta.

Kun hengität ilmaa suolainhalaattorin lävitse, ilmavirta kuljettaa pieniä suolahiukkasia hengitysteiden läpi. Epäpuhtaudet poistuvat nenän kautta.
Suolahoito vahvistaa elimistön omia puhdistusmekanismeja.

Vuorikristallisuolan mineraalipitoisuus on suuri, joten se soveltuu todella hyvin käytettäväksi inhalaattoreissa.
Yksi Vuorikristallisuolapurkki riittää noin kolmeen täyttökertaan. Lisää suolaa voit tilata tästä >

suolainhalaattori  suolainhalaattori3

Huom! Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, olet yliherkkä tai moniallergikko, keskustele lääkärisi kanssa ennen suolahoidon aloittamista. 

Pakkaus sisältää
- Salitair - suolainhalaattori
- 220 g karkeaa vuorikristallisuolaa, joka on louhittu Itä-Euroopan kallioiden suolalouhoksilla 

CE-merkitty lääkinnällinen laite

UNEKSI16
uneksi.com

Hinta: 41,90 €

Loading Päivittää

Vuorikristallisuola suolainhalaattoriin 220g

Täyttöpakkaus Salitair-suolainhalaattoriin. 220 gramman purkki karkeaa vuorikristallisuolaa, jossa on erinomaisen korkea mineraalipitoisuus.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Vuorikristallisuolan mineraalipitoisuus on erittäin suuri, joten se soveltuu hyvin käytettäväksi inhalaattoreissa.
Yksi Salitair Rock Salt -vuorikristallisuolapurkki riittää noin kolmeen täyttökertaan. 
Jotta hoitotulos olisi optimaalinen, suosittelemme vaihtamaan suolan tuoreeseen vähintään kolmen kuukauden välein. Tämä on suositeltavaa sekä saatavan tehon että hygieenisyyden takia.

Tutustu Salitair-suolainhalaattoriin (kuva alla) tästä >

  suolainhalaattori3

Huom! Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, olet yliherkkä tai moniallergikko, keskustele lääkärisi kanssa ennen suolahoidon aloittamista. 

Parasta ennen 12/19

UNEKSI17
uneksi.com

 

Hinta: 12,90 €

Loading Päivittää

Nenähengitystä helpottava ilmanpuhdistaja

Kärsitkö tukkoisesta nenästä ja siitä johtuvasta kuorsaamisesta? Kokeile kaksivaikutteista pientä ns. mikro-cpap-laitetta. Se puhdistaa sisäänhengitysilmaa ja auttaa pitämään sieraimet avoimina nukkuessasi.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Sieraimiin asennettava laite puhdistaa sisäänpäin hengitettävää ilmaa ja samalla avaa nenän hengitysteitä. Jos kärsit lievästä uniapneasta, kuorsaamisesta, astmasta tai huonosta ilmanlaadusta, kokeile!

Huomaa, että laitteessa ei ole sisällä "moottoria" eikä sitä kytketä piuhoilla mihinkään suurempaan laitteeseen. Siksi laite on erinomainen myös matkoilla, esimerkiksi jos haluat ottaa nokkaunet lentokoneessa. Pehmeät silikoniosat pysyvät jämäkästi mutta painamatta sieraimissa.

minicpap_1_ok minicpap_2_ok

 

Huomaa, että laitetta ei saa kastella! Voit pyyhkiä sitä päältä päin tarvittaessa nihkeällä liinalla, mutta älä koskaan laita laitetta veden alle.

CE-merkitty

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: alkaen 30,90 €

Loading Päivittää

Nozovent nenäliuskat helpottavat hengittämistä (2 kpl/paketti)

Nozovent-nenäliuskan käyttö parantaa nenähengitystä ja lisää hapenottokykyä.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Nenäliuska laajentaa kapeinta kohtaa nenäkäytävässä. Tällöin ilma kulkee vaivattomammin ja tarve hengittää suun kautta vähenee. Näin suu kuivuu vähemmän ja yleensä myös kuorsaamisvaiva helpottuu. Koska saat yöllä paremmin happea, heräät aamulla virkeämpänä.

Liuskat ovat helppokäyttöisiä, miellyttäviä käytössä ja niiden mukaan ottaminen matkalle on näppärää.

Nenäliuskat on valmistettu lääketieteelliseen käyttöön suunnitellusta muovista.
Pakkauksessa on kaksi liuskaa.
Nozovent-nenäliuska on saatavissa kahdessa eri koossa, M ja L. M- koko sopii useimmille. Suurinenäisen kannattaa valita L-koko.

nozovent_m

 

Liuska tulee pestä tarvittaessa vedellä ja saippualla. Sen voi myös upottaa tarvittaessa pieneksi hetkeksi kuumaan veteen desinfioitumaan.

Suositeltu vaihtoväli on noin 4-6 viikkoa. Materiaali menettää hiljalleen käytössä kimmoisuuttaan.

 

UNEKSI33
uneksi.com

Vaihtoehdot
Combination of product variants is not available

Hinta: 17,90 €

Loading Päivittää

Vesipiippu suun, nielun, kurkun ja äänihuulten hoitoon

Kärsitkö astmasta tai flunssan oireista? Teetkö puhetyötä tai oletko esiintyvä taiteilija? Kaikissa tapauksissa nielu ja äänihuulet voivat helposti ärtyä. Helppokäyttöinen vesipiippu-inhalaattori helpottaa suun, nielun, kurkun ja äänihuulten ärsytysoireita luonnollisesti. Sopii myös lapsille!
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kotimainen, elintarvikemuovista valmistettu vesipiippu NHS on helppokäyttöinen inhalaattori kaikenlaisiin kurkun, suun ja äänihuulten ärsytystilojen hoitoon. Vesipiippua voidaan käyttää astmalääkkeen oton yhteydessä sekä ärtyneen nielun ja kurkun kiputilojen hoidossa. Sopii myös tupakkayskästä kärsiville.

Helppokäyttöinen ja nopeavaikutteinen vesipiippu kulkee kätevästi mukanasi kaikkialle. Siksi se onkin esimerkiksi laulajien ja puhetyöläisten paras "kaveri" työmatkoilla.

Vesipiipun käyttö
Vesipiippuun laitetaan sisälle keittosuolaliuosta (voit valmistaa sitä itse sekoitussuhteella 1 tl merisuolaa noin 6 desilitraan vettä TAI ostaa valmista liuosta apteekista).
Suosittelemme käyttämään vesipiipun lämpimässä vedessä ennen käyttöä.
Hengitä syntyvää höyryä piipun kautta.

Voidaan käyttää myös lapsilla esim. astman tai flunssan oireiden hoitoon

Valmistettu Suomessa
CE-merkintä

UNEKSI34
uneksi.com

Hinta: 19,90 €

Loading Päivittää

Nenäliuskat 2kpl – hengitä paremmin nenän kautta

Nenäliuskat parantavat ilman kulkua nukkuessasi. Elimistösi saa paremmin happea ja heräät virkeämpänä. Myös kuorsausäänet usein vaimenevat tai loppuvat. Muovipakkauksessa saat 2 kpl elastista nenäliuskaa.
Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Nenäliuskoja käyttämällä saat paremmin happea nukkuessasi. Myös kurkun kuivuminen vähenee. Liuskat sieraimissa vähentävät sierainten supistumista nukkuessasi, jolloin hengitys kulkee vapaammin.

Pakkauksessa on 2 kpl samankokoisia nenäliuskoja.

nenaklipsit_2 nenäklipsut_2_kpl_1

UNEKSI50
uneksi.com

Hinta: 12,90 €

Loading Päivittää
LoadingPäivittää...

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 + 19 =

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman käyttäjäystävällisesti käytämme evästeitä (ns. cookies). Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön liikkuessasi sivustollamme.

Sulje