Toimitusehdot

YLEISTÄ

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24% (luontaistuotteiden ALV 14%). Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin. Postin hinnoittelusta johtuen toimitamme tuotteita ainoastaan Suomeen. Tilauksen tehdessään asiakas samalla hyväksyy voimassaolevat toimitusmaksut ja -ehdot, jotka on kerrottu tälllä sivulla. Ehtojen hyväksyminen koskee mm. palautuksen maksullisuutta ja asiakkaan riittävien ja ajantasaisten toimitus- ja yhteystietojen antamisvelvoitetta. Tilaukset verkkokaupastamme ovat aina kertaluonteisia. Emme siis koskaan veloita asiakkaan luottokortteja ns. kestotilauksen nimissä. Lähettäjän nimi uneksi.comiin tehdyissä tilauksissa on joko Neutori tai uneksi.com.

 

TILAUKSEN TEKEMINEN JA MAKSAMINEN

Tuotteet tilataan verkkokaupasta ja maksetaan tilauksen yhteydessä Checkout-palvelussa. Maksu ostoksista ohjautuu Checkout Finlandin (Y 2196606-6) tilille, ja Checkout tilittää maksut edelleen verkkokaupalle. Palvelu kattaa yleisimmät suomalaiset pankit, luottokortit, osamaksu- ja laskuvaihtoehdot (Svea Ekonomi, Jousto, Collector, Mash, OP Lasku) sekä mobiilimaksamisen (Pivo, MobilePay, Masterpass). Tilaus kirjautuu meille tiedoksi siinä vaiheessa, kun maksu onnistuu joko verkkopankissa tai jonkin maksupalvelutarjoajan – esim. Collector – toimesta. Jos selain ei jostain syystä palauta sinua maksun jälkeen takaisin kauppaan, maksu ei todennäköisesti ole onnistunut eikä tiliäsikään ole tällöin veloitettu.

Jos et halua käyttää Checkout-palvelua, voimme myös lähettää sinulle etukäteislaskun haluamistasi tuotteista sähköpostitse. Kun maksu on kirjautunut tilillemme (Danske Bank), postitamme tilauksen sinulle. Emme lähetä tuotteita postiennakolla. Jos haluat maksaa etukäteislaskulla, ota yhteyttä sähköpostitse.

Huomaa, että uneksi.com EI ole millään tapaa vastuussa asiakkaan ja maksupalveluntarjoajan välisistä sopimuksista; osamaksu- ja laskutusasioissa sekä laskujen maksamiseen liittyvissä kysymyksissä asiakkaan tulee aina olla yhteydessä rahoituspalvelun tarjoajaan (esim. Collector, Jousto, Svea jne.) – ei uneksi.com-verkkokauppaan. Jokainen palveluntarjoaja päättää itsenäisesti esimerkiksi maksuajoista, perittävistä laskutuslisistä, viivästyskoroista jne.

 

ASIAKKAS ON VASTUUSSA ANTAMIENSA YHTEYSTIETOJEN OIKEELLISUUDESTA

Asiakas on yksin vastuussa siitä, että hänen antamansa toimitustiedot (tilaajan ja vastaanottajan nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ovat täydelliset ja oikein kirjoitetut ja sähköpostiosoite toimiva. Em. vaatimukset tarkoittavat mm. sitä, että puhelinnumerosta ei saa puuttua numeroita, rappu- ja huoneistotietojen pitää täsmätä 100%, postinumero ei saa olla viereisen kaupungin, vastaanottajaksi ilmoitetun henkilön on asuttava virallisesti toimitusosoitteessa jne. Myös sähköpostiosoitteen tulee olla oikein kirjoitettu ja sähköpostilaatikossa pitää olla tilaa viestien vastaanottamista varten. Mikäli puutteelliset tai virheelliset yhteystiedot estävät jo lähetysvaiheessa tilauksen toimituksen, yritämme ottaa sähköpostitse yhteyttä tilaajaan saadaksemme oikeat tiedot. Jos yhteydenotto ei onnistu tai henkilö ei toimita vaadittuja tietoja, puramme kaupan lähettämällä asiakkaalle sähköpostin ja palauttamalla maksut hänen tililleen.

Jos asiakkaan sähköpostilaatikon levytila on täynnä (over quota), sähköpostiosoite on ilmoitettu väärässä muodossa tai sitä ei ilmoiteta ollenkaan…
Emme voi lähettää postitusilmoitusta emmekä mahdollista seurantakoodia. Et saa myöskään tilausvahvistusta perille. Joissain tilanteissa nämä ongelmat sähköpostin kanssa voivat estää tilauksen toimittamisen. Pidätämme itsellämme oikeuden purkaa kaupan, jos emme saa asiakkaalta riittäviä toimitukseen vaadittavia tietoja.

Väärin ilmoitettu toimitusosoite tarkoittaa…
että lähetystä ei voida Suomen lakien mukaan toimittaa perille. Lähetys palautuu meille parin viikon jälkeen, mutta siitä aiheutuu aina merkittäviä lisäkustannuksia. Huomaa, että pienikin virhe toimitusosoitteessa voi aiheuttaa ison ongelman. Emme koskaan korvaa asiakkaalle saamatta jääneestä ostoksesta aiheutuneita kuluja, jos syynä on virheellisessä tai epätäydellisessä muodossa ilmoitettu toimitusosoite tai jos vastaanottajaksi ilmoitettu henkilö ei virallisesti asu ilmoitetussa osoitteessa.

Mikäli huomaamme jos postitusvaiheessa, että osoite ei ole oikein (esimerkiksi postin järjestelmä antaa eri postinumeron kuin asiakas itse), yritämme ottaa yhteyttä asiakkaaseen sähköpostitse. Jos yhteydenotto ei onnistu tai henkilö ei toimita vaadittuja tietoja, puramme kaupan lähettämällä asiakkaalle sähköpostin ja palauttamalla maksut hänen tililleen.

 

TOIMITUS- JA KÄSITTELYKULUT
Valitse haluamasi vaihtoehto kassasivulla

* Perustoimituskulut ovat 5,90 €. Tilauksen koosta riippuen lähetys on joko kirje, maksikirje tai postipaketti. Tähän edullisempaan toimitusvaihtoehtoon EI kuulu oletuksena seurantatunnusta, ellei tilausta sen suuresta koosta tai painosta johtuen lähetetä kustannussyistä postipakettina. Sinun tulee siis tarkkailla huolellisesti postin päiväjakelua valittuasi tämän edullisemman lähetystavan. Huomaa, että maksikirjeistä jätetään paperinen noutoilmoitus päiväjakelun mukana. Ilmoitus jätetään vain yhden kerran ja lähetyksen saa lunastettua omasta postista ainoastaan tällä kortilla 2 viikon ajan. Lunastamaton lähetys palautuu meille 2 viikon jälkeen. Palautuneen ostoksen hintaa ei korvata edes osittain.

* Jos haluat postin seurantakoodin tai et muuten halua toimitusta jaeltavan suoraan postilaatikkoon, toimituskulut ovat 7,90 €. Muista ehdottomasti ilmoittaa meille voimassa oleva matkapuhelinnumerosi, niin saat saapumisilmoituksen kännykkääsi! Posti ei enää jaa paperisia noutoilmoituksia. Paketin noutoaika on 1 viikko. Noutamattomista ja meille palautuvista lähetyksistä aiheutuneita kuluja ei korvata edes osittain.

* Kotiinkuljetuksen hinta on 23,90 €. Sinun tulee ehdottomasti ilmoittaa voimassa oleva kännykkänumerosi, koska posti ottaa sinuun puhelimitse yhteyttä sopiakseen toimitusajasta. On asiakkaan vastuulla olla ilmoitetussa toimitusosoitteessa sovittuna aikana. Jos asiakas ei ole paikalla ja lähetystä ei voida tästä syystä toimittaa perille, uneksi.com ei korvaa asiakkaan ostoksesta tai toimituksesta maksamia kuluja edes osittain.

* Jos asut tai liikut Tampereen suunnalla, voit valita toimitustavaksi myös noudon Hervannan DUO-kauppakeskuksen pakettiautomaatista (ns. lähilokero) hintaan 4,90 €. Ota tällöin yhteyttä meihin sähköpostitse, niin lähetämme sinulle ennakkolaskun. Muista ilmoittaa toimiva kännykkänumerosi, niin saat reaaliajassa tiedon, milloin lähetyksen voi noutaa. Lähilokerot sijaitsevat Kauppakeskus DUOn S-kaupan sisäänkäynnin vasemmalla puolen. ÄLÄ milloinkaan valitse tätä vaihtoehtoa, jos et ole tilaisuudessa noutaa ostostasi juuri tästä Hervannassa sijaitsevasta automaatista 2 (kahden) päivän sisällä! Noutamattomista tilauksista aiheutuneita kuluja ei korvata.

* Todella suurikokoiset lähetykset sekä tyynyt lähetämme poikkeuksellisesti Matkahuollon kautta. Ole hyvä ja ilmoita meille tilauksen tehtyäsi, mihin noutopisteeseen mieluiten haluat lähetyksen. Jos et ilmoita pisteen nimeä, lähetys tulee Matkahuollon järjestelmän ensimmäisenä tarjoamaan vaihtoehtoon.

* Yli 100 euron tuotetilaukset lähetämme ilman posti- ja käsittelykuluja joko maksikirjeenä tai postipakettina.

 

TOIMITUSTAVAT JA TOIMITUSAJAT

Käytämme lähetysten toimittamiseen pääasiassa Postia. Tuotteet lähetetään normaalisti muutaman arkipäivän sisällä (enintään 4 arkipäivää) siitä, kun olemme vastaanottaneet tilauksen. Emme valitettavasti osaa kertoa täsmälleen postin toimitusaikoja, koska postin palveluja on supistettu merkittävästi ja kaikkina päivinä päiväjakelua ei enää suoriteta. Seurantakoodilliset lähetykset kulkevat pääsääntöisesti nopeammin kuin kirjeet tai maksikirjeet.

Valitessasi edullisimman toimitusvaihtoehdon (5,90 €) lähetämme ostoksesi sen koosta riippuen joko kirjeenä, maksikirjeenä tai pakettina. Kirjeestä ja maksikirjeestä ei saa seurantakoodia. Kirje jaellaan postiluukkuun/postilaatikkoon ja maksikirje noudetaan saapumisilmoituksella postitoimipaikasta 2 viikon sisällä.

Jos valitset toimitustavaksi seurantakoodillisen lähetyksen (7,90 €) saat postin seurantatunnuksen sähköpostiisi, kun tilauksesi on lähetetty. Saat myös saapumisilmoituksen kännykkääsi. Lähetys on noudettavissa postitoimipaikasta yhden viikon ajan. Paperisia saapumisilmoituksia ei enää lähetetä.

Jos tilauksesi toimitustapa on normaali kirje (jaellaan postiluukusta / postilaatikkoon), et saa sähköpostiviestiä postituksen tapahduttua. Seuraa postin päiväjakelua. 

Hyvin suurikokoiset lähetykset (esim. tyynyt) lähetämme Matkahuollon kautta. Jos haluat vaikuttaa siihen, mihin toimipisteeseen lähetys tulee, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä sähköpostitse.


* Kirjeet (alle 3 cm):
 jaellaan suoraan antamaasi toimitusosoitteeseen postilaatikkoon tai postiluukkuun. Ei seurantatunnusta. Ei sähköposti-ilmoitusta toimituksen tapahduttua.

* Maksikirjeet: jaellaan joillain jakelualueilla postiluukkuihin tai laatikoihin kuten kirjeet. Yleensä jakaja jättää paperisen noutoilmoituksen, jolla lähetyksen saa noutaa postitoimipaikasta. Noutoilmoitus jaellaan vain kerran. Noutoaikaa on 2 viikkoa. Maksikirjeistä EI ole mahdollista saada seurantakoodia. Maksikirjettä ei luovuteta ilman saapumisilmoitusta. Emme korvaa noutamattomista maksikirjeistä ostajalle aiheutuneita kuluja edes osittain.

Postipaketit: noudetaan postitoimipaikasta. Saat lähetyksen seurantakoodin sähköpostiisi, kun tilaus on postitettu. Saat saapumisilmoituksen kännykkääsi, kun ostos on noudettavissa toimipaikasta. Noutoaikaa paketeilla on 1 viikko. Muista ehdittomasti ilmoittaa toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero tilatessasi seurantakoodillisen paketin! Emme korvaa noutamattomista paketeista ostajalle aiheutuneita kuluja edes osittain.

Postin kotiinkuljetus: ilmoita toimiva kännykkänumerosi tilausta tehdessäsi. Posti ottaa sinuun puhelimitse yhteyttä sopiakseen sopivan toimitusajan. Sinun tulee olla kotona sovittuna aikana. Jos asiakas ei ole sovittuna aikana vastaanottamassa lähetystä, emme korvaa ostoksen tai toimituksen kustannuksia asiakkaalle.

Postin lähilokero: jos pystyt noutamaan ostoksesi S-market Hervannan pakettiautomaatista (kauppakeskus Duo, Hervanta, Tampere 33720), ota meihin sähköpostitse yhteyttä – lähetämme ennakkolaskun ja sen maksettuasi lähetys toimitetaan lähilokeroon. Saat kännykkääsi ilmoituksen heti, kun lähetys on noudettavissa. Lähetys tulee noutaa 2 päivän sisällä. Noutamaton lähetys palautuu meille. Asiakkaan kuluja ei korvata.

Paketin ja kirjeiden kulku kestää normaalisti muutamia arkipäiviä. Huomaa, että postin kulku on nykyään merkittävästi hitaampaa kuin muutama vuosi sitten. Tavallinen kirjekin voi viipyä matkalla viikon, ylikin. Seurantakoodillinen lähetys on nopeampi. Pyydämme kärsivällisyyttä tilauksen saapumisen odottelussa. Huomaa myös, että pyhäpäivät ja jouluruuhkat ym. poikkeusjaksot pidentävät toimitusaikoja. Viikonloppuisin postia ei käsitellä. Postia ei myöskään nykyään jaella joka päivä.

 

Tilapäisesti loppuneet tuotteet

Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet kaupan valikoimasta tai kertomaan sivuillamme, jos jonkin tuotteen toimitusaika on poikkeuksellisesti pidempi. Jos puuttuva tuote on osa suurempaa tilausta, lähetämme koko tilauksen heti puuttuvan tuotteen saatuamme, mikäli saamme puuttuvaa tuotetta lisää viikon sisällä. Asiakasta informoidaan asiasta sähköpostitse. Mikäli tuote on loppunut, eikä sivulle ole tästä tietoa, otamme yhteyttä asiakkaaseen ja palautamme ostoksen hinnan.

 

TILAUKSEN PERUUTTAMINEN

HUOM! Kuluttajan lakisääteinen oikeus palauttaa ostamansa tuote maksutta on poistunut 13.6.2014.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Mikäli tuotetta ei ole peruutusilmoituksen saapuessa myyjälle vielä ehditty lähettää, perimme asiakkaalta vain käsittelykulut (2 €), ja asiakkaan maksama summa palautetaan tätä 2 euron vähennystä lukuun ottamatta hänen tililleen. Mikäli tilaus on jo ehditty lähettää, asiakkaan tulee ottaa myyjään välittömästi yhteyttä sähköpostitse palautusohjeet saadakseen. Käyttämätön tuote tulee palauttaa meille ohjeiden mukaan mahdollisimman nopeasti sen vastaanottamisen jälkeen.  Huomaa, että emme vastaanota mitään palautuksia, joista ei ole kanssamme sovittu ja joita ei ole oikeita ohjeita noudattaen palautettu. Omavaltaisesti lähetystä ei siis voi eikä kannata missään nimessä postittaa takaisin – emme korvaa tällaisia tilauksia.

Palautusoikeus (14 päivää peruutusilmoituksen lähettämisestä) koskee ainoastaan täysin uudenveroisia, myyntikuntoisia, käyttämättömiä tuotteita. Jos sinetillisen tuotteen sinetti on rikottu, pakkaus on avattu tai tuotetta kokeiltu, palautusoikeutta ei myymiemme tuotteiden luonteesta (rinnastettavissa henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuihin hygieniatuotteisiin) johtuen ole. Suukojeilla, valkaisutuotteilla ja muilla henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetuilla tuotteilla ei arvonalenemasta johtuen ole palautusoikeutta (vertaa hammasharjat ja alusvaatteet). Ryhtitukien ym. sovitettavien tuotteiden tulee olla uudenveroisia; niissä ei saa olla käytön jälkiä eikä esim. repeämiä tai hajuja tai tahroja.

Kaikista palautuksesta on ehdottomasti sovittava kanssamme etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@uneksi.com.

13.6.2014 muuttuneen kuluttajansuojalain mukaisesti perimme ostajalta tuotteiden palauttamisesta aiheutuneet kustannukset, ts. asiakas maksaa palautuksen postituskulut itse (myös tarvittavat pakkausmateriaalit), eikä näitä korvata hänelle jälkikäteen. Kun olemme vastaanottaneet tuotteen ja tarkastaneet sen kunnon, palautamme asiakkaan alun perin maksaman summan hänen tililleen. Takaisinlähetyksestä asiakkaalle aiheutuvia kuluja ja mahdollisia pakkausmateriaaliostoksia ei korvata.

Emme koskaan lunasta ns. asiakaspalautuksia tai postiennakkolähetyksiä. ÄLÄ siis missään tapauksessa kirjoita palautuksen päälle “asiakaspalautus”, koska emme korvaa niiden ostohinnasta mitään. Huomaa, että emme vastaanota mitään palautusta emmekä palauta ostajan rahoja, jos palautuksesta ei ole sovittu kanssamme.


TUOTTEEN VAIHTAMINEN

Asiakkaalla on oikeus vaihtaa tilaamansa tuote 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Tuotteen tulee olla täysin käyttämätön ja myyntikuntoinen. Hygieniatuotteita ja siihen rinnastettavia tuotteita ei voi vaihtaa. Asiakas maksaa palautuksesta aiheutuvat postitus- ja pakkauskulut itse. Korvaavan tuotteen lähetyksestä ei tarvitse maksaa postikuluja.  Vaihtamisesta on ehdottomasti sovittava kanssamme etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@uneksi.com. Emme lunasta takaisin ilman sopimusta vaihtoon lähetettyjä tuotteita.

 

ERIKOISTILANTEET

1) NOUTAMATTOMAT LÄHETYKSET

HUOM! 13.6.2014 muuttuneen kuluttajalainsäädännön perusteella noutamatta jättäminen ilman velvoitteita ei ole enää kuluttajalle kuuluva oikeus.

Jos asiakas ei nouda hänelle saapunutta lähetystä (maksikirje tai paketti) toimipaikasta sen säilytysajan aikana ja lähetys palautuu myyjälle, korvaamme asiakkaan erillisestä pyynnöstä ostoksesta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle lähetyksen takaisinlunastuskulujen jälkeen (yht. 10 €). Pääsääntöisesti emme lunasta palautuvia lähetyksiä lainkaan takaisin, eikä rahoja tästä syystä koskaan automaattisesti palauteta. Huomaa, että takaisinlunastus on meille raskaasti maksullista, mistä syystä emme koskaan korvaa tilaushintaa kokonaisuudessaan. Mikäli asiakas haluaa tuotteen lähetettäväksi uudestaan, hänen tulee maksaa lunastuskulujen (10 €) lisäksi uudelleenpostituksesta erikseen (7,90 €). Noutamatta jättäminen ei siis ole sama asia kuin palautus.

2) VÄÄRIN TAI EPÄTÄYDELLISENÄ ILMOITETTU TOIMITUSOSOITE
Jos asiakas on ilmoittanut toimitusosoitteen virheellisessä muodossa – esimerkiksi väärä postinumero – tai epätäydellisenä, lähetystä ei voida jaella perille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Tällöin lähetys palautuu meille parin viikon päästä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja (10 €) ja uusia toimituskuluja (7,90 €) vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen (10 €) jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

3) VASTAANOTTAJAKSI ILMOITETTU HENKILÖ EI ASU TOIMITUSOSOITEESSA 
Jos asiakas on tilannut tuotteita henkilön nimellä osoitteeseen, jossa tämä ei virallisesti asu, posti ei saa jaella lähetystä ja se palautuu meille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Uudelleentoimitus on mahdollista asiakkaan pyynnöstä ainoastaan takaisinlunastuskuluja (10 €) ja uusia toimituskuluja (7,90 €) vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen (10 €) jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

4) POSTE RESTANTE JA C/0 
Jos haluat tilauksesi Poste Restante -osoitteeseen, et saa minkäänlaista saapumisilmoitusta tai seurantakoodia, vaan sinun tulee itse käydä toimipaikassa kyselemässä nimelläsi saapuneita Poste Restante -lähetyksiä. Jos haluat tilauksesi toimitettavan näin, emme vastaa mahdollisista katoamisista tai toimitusongelmista. Mikäli tällaista tilausta ei noudeta, se palautuu meille. Emme lunasta lähetystä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja (10 €) ja uusia toimituskuluja (7,90 €) vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen (10 €) jälkeen.

Toisen henkilön osoitteeseen c/o-merkinnällä tilaaminen ei ole suositeltavaa. Jos asiakas kuitenkin tilaa omalla nimellään toisen henkilön osoitteeseen, emme ota vastuuta tilanteista, joissa tilaus ei mene perille, oli postin syy asialle mikä tahansa.

5) “EN OLE SAANUT MITÄÄN”  ELI HUIJAUSYRITYS
Jos asiakas esittää, ettei hän ole saanut paketin noutoilmoitusta kännykkään tai maksikirjeen noutoilmoitusta päiväjakelun mukana tai tuotetta postilaatikkoonsa, mutta lähetys ei kuitenkaan palaudu meille 2 viikkoa noutoilmoituksen lähettämisen jälkeen, on selvää, että lähetys on noudettu tai se on jaeltu asianmukaisesti. Tällöin kyseessä on huijaus, ja lähetämme asiakkaalle laskun mahdollisesta tuplatoimituksesta. Myös muita toimenpiteitä voidaan tapauksen mukaan harkita.

 

Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman käyttäjäystävällisesti käytämme evästeitä (ns. cookies). Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön liikkuessasi sivustollamme.

Sulje