Toimitusehdot

Yleistä

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24% (luontaistuotteiden ALV 14%). Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin. Postin hinnoittelusta johtuen toimitamme tuotteita ainoastaan Suomeen. Tilauksen tehdessään asiakas vakuuttaa hyväksyvänsä voimassaolevat toimitusehdot, jotka koskevat myös mahdollisia peruutuksia sekä palautuksen maksullisuutta.

Tilaukset ovat aina kertaluonteisia. Asiakas ei sitoudu ostamaan tuotteita jatkossa. Emme koskaan veloita asiakkaan luottokortteja ns. kestotilauksien nimissä.

 

Tilauksen tekeminen ja maksaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupasta ja maksetaan tilauksen yhteydessä Checkout-palvelussa. Maksu ostoksista ohjautuu Checkout Finlandin (Y 2196606-6) tilille, ja Checkout tilittää maksut edelleen uneksi.com-verkkokaupalle. Palvelu kattaa yleisimmät suomalaiset pankit, luottokortit ja osamaksu- sekä laskuvaihtoehdot (Everyday, Collector, Jousto, Svea Webpay) sekä puhelinmaksun (huomaa puhelinmaksun operaattorikustannukset eli maksutapalisä). Tilaus kirjautuu uneksi.comille tiedoksi siinä vaiheessa, kun maksu onnistuu joko verkkopankissa tai jonkin palveluntarjoajan – esim. Collector – toimesta. Jos selain ei palauta sinua maksun jälkeen takaisin kauppaan, maksu ei todennäköisesti ole onnistunut eikä tiliäsi veloitettu.

 Jos et halua käyttää Checkout-palvelua, voimme myös lähettää sinulle etukäteislaskun haluamistasi tuotteista sähköpostitse. Kun maksu on kirjautunut tilillemme (Danske Bank), postitamme tilauksen sinulle.

Huomaa, että uneksi.com EI ole vastuussa asiakkaan ja maksupalveluntarjoajan välisistä sopimuksista; osamaksu- ja laskutusasioissa sekä laskujen maksamiseen liittyvissä kysymyksissä asiakkaan tulee aina olla yhteydessä rahoituspalvelun tarjoajaan (esim. Everyday, Collector, Jousto, Svea jne.) – ei uneksi.com-verkkokauppaan.

 

Asiakas on vastuussa antamiensa yhteys- ja toimitustietojen oikeellisuudesta

Asiakas sitoutuu tilauksen tehdessään voimassa oleviin toimitusehtoihin ja -kuluihin. Asiakas on vastuussa siitä, että hänen antamansa toimitustiedot (nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ovat täydelliset ja oikein ilmoitetut ja sähköpostiosoite toimiva; puhelinnumerosta ei saa puuttua numeroita, rappu- ja huoneistotietojen pitää olla 100% oikein, postinumero ei saa olla viereisen pitäjän jne. Myös sähköpostiosoitteen tulee olla oikein kirjoitettu ja sähköpostilaatikossa pitää olla tilaa viestien vastaanottamista varten.

 Tuotteet, joiden kohdalla lukee * HUOM! GSM-NUMERO ON PAKOLLINEN YHTEYSTIETO TILATESSASI TÄMÄN TUOTTEEN * edellyttävät toimivan GSM-numeron antamista tilaustiedoissa. Jos tämä tieto puuttuu, lähetämme tilauksen vasta saatuamme numeron.

a)  Jos sähköpostilaatikon levytila on täynnä, sähköpostiosoite ilmoitetaan virheellisessä muodossa tai sitä ei ilmoiteta ollenkaan, emme voi lähettää postitusilmoitusta ja mahdollista seurantakoodia. Et saa myöskään tilausvahvistusta perille.

b)  Väärin ilmoitettu toimitusosoite tarkoittaa, että lähetystä ei voida Suomen lakien mukaan toimittaa perille. Lähetys palautuu meille parin viikon kuluessa, mutta siitä aiheutuu merkittäviä lisäkustannuksia. Huomaa, että pienikin virhe toimitusosoitteessa voi aiheuttaa ison ongelman. Emme koskaan korvaa asiakkaalle saamatta jääneestä ostoksesta aiheutuneita kuluja, jos syynä on virheellisessä tai epätäydellisessä muodossa ilmoitettu toimitusosoite tai jos vastaanottajaksi ilmoitettu henkilö ei virallisesti asu ilmoitetussa osoitteessa!

c) Jos tilaat seurantakoodillisen lähetyksen tai kotiinkuljetuksen, muista ehdottomasti ilmoittaa matkapuhelinnumerosi – saapumisilmoitus tulee kännykkääsi reaaliajassa. Puhelinnumeron ilmoittaminen on suotavaa kaikissa tilauksissa, koska suurikokoiset ja arvokkaat lähetykset lähetämme joka tapauksessa pakettina, vaikka asiakas olisikin valinnut edullisemman kirjetoimituksen.

Lähettäjän nimi uneksi.comiin tehdyissä tilauksissa on joko Neutori tai uneksi.com.

 

Toimitus- ja käsittelykulut
Valitse haluamasi vaihtoehto kassasivulla

* Perustoimituskulut ovat 5,90 €. Tilauksen koosta riippuen lähetys on joko kirje, maksikirje tai postipaketti. Tähän edullisempaan toimitusvaihtoehtoon EI kuulu oletuksena seurantatunnusta, ellei tilausta sen suuresta koosta tai painosta johtuen lähetetä kustannussyistä postipakettina. Sinun tulee siis tarkkailla huolellisesti postin päiväjakelua valittuasi tämän edullisemman lähetystavan. Huomaa, että maksikirjeistä jätetään postikortin kokoinen pahvinen noutoilmoitus päiväjakelun mukana. Ilmoitus jätetään vain yhden kerran ja lähetyksen saa lunastettua omasta postista ainoastaan tällä kortilla 2 viikon ajan. Lunastamaton lähetys palautuu meille 2 viikon jälkeen. Palautuneen ostoksen hintaa ei korvata edes osittain.

* Jos haluat postin seurantakoodin tai et muuten halua toimitusta jaeltavan suoraan postilaatikkoon, toimituskulut ovat 7,90 €. Muista ehdottomasti ilmoittaa meille voimassa oleva matkapuhelinnumerosi, niin saat saapumisilmoituksen kännykkääsi! Posti ei enää jaa paperisia noutoilmoituksia. Paketin noutoaika on 1 viikko. Noutamattomista ja meille palautuvista lähetyksistä aiheutuneita kuluja ei korvata edes osittain.

* Kotiinkuljetuksen hinta on 19,90 €. Sinun tulee ehdottomasti ilmoittaa voimassa oleva kännykkänumerosi, koska posti ottaa sinuun puhelimitse yhteyttä sopiakseen toimitusajasta. On asiakkaan vastuulla olla ilmoitetussa toimitusosoitteessa sovittuna aikana. Jos asiakas ei ole paikalla ja lähetystä ei voida luovuttaa, uneksi.com ei korvaa asiakkaan ostoksesta tai toimituksesta maksamia kuluja edes osittain.

* Jos asut tai liikut Tampereen suunnalla, voit valita toimitustavaksi myös noudon Hervannan DUO-kauppakeskuksen pakettiautomaatista (ns. lähilokero) hintaan 4,90 €. Ota tällöin yhteyttä meihin sähköpostitse, niin lähetämme sinulle ennakkolaskun. Muista ilmoittaa toimiva kännykkänumerosi, niin saat reaaliajassa tiedon, milloin lähetyksen voi noutaa. Lähilokerot sijaitsevat S-kaupan sisäänkäynnin vasemmalla puolen. ÄLÄ millloinkaan valitse tätä vaihtoehtoa, jos et ole tilaisuudessa noutaa ostostasi juuri tästä automaatista 2 (kahden) päivän sisällä! Noutamattomista tilauksista aiheutuneita kuluja ei korvata.

* Yli 100 euron tuotetilaukset lähetämme ilman posti- ja käsittelykuluja joko maksikirjeenä tai postipakettina.

 

Toimitustavat ja toimitusaika

Käytämme lähetysten toimittamiseen Postia. Tuotteet lähetetään normaalisti parin päivän sisällä (1-4 arkipäivää) siitä, kun olemme vastaanottaneet tilauksen. Emme toistaiseksi toimita tuotteita Smartpostina,  Ärräpaketteina tai Matkahuollon toimituksina.

Valitessasi edullisimman toimitusvaihtoehdon (5,90 €) lähetämme ostoksesi sen koosta riippuen joko kirjeenä, maksikirjeenä tai pakettina. Kirjeestä ja maksikirjeestä ei saa seurantakoodia.

Jos valitset toimitustavaksi seurantakoodillisen lähetyksen (7,90 €) saat postin seurantatunnuksen sähköpostiisi, kun tilauksesi on lähetetty. Saat myös saapumisilmoituksen kännykkääsi. Lähetys on noudettavissa postitoimipaikasta yhden viikon ajan. Paperisia saapumisilmoituksia ei enää lähetetä, joten varmista, että antamasi puhelinnumero ja mailiosoite ovat varmasti oikein!

Jos tilauksesi postitetaan pakettina tai maksikirjeenä, saat sähköpostin postituksen jälkeen. Jos toimitustapa on paketti tai seurantakoodillinen lähetys, saat myös seurantakoodin. Huomioithan, että jos et tilatessasi anna toimivaa sähköpostiosoitetta tai sähköpostilaatikkosi tila on täynnä, et myöskään saa tätä viestiä!

Jos tilauksesi toimitustapa on normaali kirje (jaellaan postiluukusta / postilaatikkoon), et saa sähköpostiviestiä postituksen tapahduttua. Seuraa postin päiväjakelua. 


* Kirjeet (alle 3 cm):
jaellaan suoraan antamaasi toimitusosoitteeseen postilaatikkoon tai postiluukkuun. Ei seurantatunnusta. Ei sähköposti-ilmoitusta toimituksen tapahduttua.
* Maksikirjeet: jaellaan joillain jakeluaueilla postiluukkuihin tai laatikoihin kuten kirjeet. Yleensä jakaja jättää pahvisen postikortin kokoisen noutoilmoituksen, jolla lähetyksen saa noutaa postitoimipaikasta. Noutoilmoitus jaellaan vain kerran. Noutoaikaa on 2 viikkoa. Maksikirjeistä EI ole mahdollista saada seurantakoodia. Maksikirjettä ei luovuteta ilman saapumisilmoitusta. Emme korvaa noutamattomista maksikirjeistä ostajalle aiheutuneita kuluja edes osittain.
* Postipaketit: noudetaan postitoimipaikasta. Saat lähetyksen seurantakoodin sähköpostiisi, kun tilaus on postitettu. Saat saapumisilmoituksen kännykkääsi/sähköpostiisi, kun ostos on noudettavissa toimipaikasta. Noutoaikaa paketeilla on 1 viikko. Muista ilmoittaa toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero tilatessasi seurantakoodillisen paketin! Emme korvaa noutamattomista paketeista ostajalle aiheutuneita kuluja edes osittain.
* Postin kotiinkuljetus: ilmoita toimiva kännykkänumerosi tilausta tehdessäsi. Posti ottaa sinuun puhelimitse yhteyttä sopiakseen sopivan toimitusajan. Sinun tulee olla kotona sovittuna aikana. Jos asiakas ei ole sovittuna aikana vastaanottamassa lähetystä, emme korvaa ostoksen tai toimituksen kustannuksia asiakkaalle.
* Postin lähilokero: jos pystyt noutamaan ostoksesi S-market Hervannan pakettiautomaatista (kauppakeskus Duo, Hervanta, Tampere 33720), ota meihin sähköpostitse yhteyttä – lähetämme ennakkolaskun ja sen maksettuasi lähetys toimitetaan lähilokeroon. Saat ilmoituksen heti, kun lähetys on noudettavissa. Lähetys tuliee noutaa 2 päivän sisällä. Noutamaton lähetys palautuu meille. Asiakkaan kuluja ei korvata.

Paketin ja kirjeiden kulku kestää normaalisti muutaman arkipäivän. Huomaa, että postin kulku on nykyään merkittävästi hitaampaa kuin muutama vuosi sitten. Pyydämme kärsivällisyyttä tilauksen saapumisen odottelussa. Huomaa myös, että pyhäpäivät ja jouluruuhkat ym. poikkeusjaksot pidentävät toimitusaikoja. Viikonloppuisin postia ei käsitellä. Postia ei myöskään nykyään jaella joka päivä.

 

Tilapäisesti loppuneet tuotteet

Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet kaupan valikoimasta tai kertomaan sivuillamme, jos jonkin tuotteen toimitusaika on poikkeuksellisesti pidempi. Jos puuttuva tuote on osa suurempaa tilausta, lähetämme koko tilauksen heti puuttuvan tuotteen saatuamme, mikäli saamme puuttuvaa tuotetta lisää viikon sisällä. Asiakasta informoidaan asiasta sähköpostitse.

 

Tilauksen peruuttamien ja tuotteen palauttaminen

HUOM! Kuluttajan lakisääteinen oikeus palauttaa ostamansa tuote maksutta on poistunut 13.6.2014.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Mikäli tuotetta ei ole peruutusilmoituksen saapuessa myyjälle vielä ehditty lähettää, perimme asiakkaalta vain käsittelykulut (2 €), ja asiakkaan maksama summa palautetaan tätä 2 euron vähennystä lukuun ottamatta hänen tililleen. Mikäli tilaus on jo ehditty lähettää, asiakkaan tulee ottaa myyjään välittömästi yhteyttä sähköpostitse palautusohjeet saadakseen. Käyttämätön tuote tulee palauttaa meille ohjeiden mukaan mahdollisimman nopeasti sen vastaanottamisen jälkeen.  Huomaa, että emme vastaanota mitään palautuksia, joista ei ole kanssamme sovittu ja joita ei ole oikeita ohjeita noudattaen palautettu. Omavaltaisesti lähetystä ei siis voi eikä kannata missään nimessä postittaa takaisin – emme korvaa tällaisia tilauksia.

Palautusoikeus (14 päivää peruutusilmoituksen lähettämisestä) koskee ainoastaan täysin uudenveroisia, myyntikuntoisia, käyttämättömiä tuotteita. Jos sinetti on rikottu, pakkaus on avattu tai tuotetta kokeiltu, palautusoikeutta ei myymiemme tuotteiden luonteesta (rinnastettavissa henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuihin hygieniatuotteisiin) johtuen ole. Suukojeilla, valkaisutuotteilla ja muilla henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetuilla tuotteilla ei arvonalenemasta johtuen ole palautusoikeutta (vertaa hammasharjat ja alusvaatteet). Palautuksesta on ehdottomasti sovittava kanssamme etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@uneksi.com.

13.6.2014 muuttuneen kuluttajansuojalain mukaisesti perimme ostajalta tuotteiden palauttamisesta aiheutuneet kustannukset, ts. asiakas maksaa palautuksen postituskulut itse (myös tarvittavat pakkausmateriaalit), eikä näitä korvata hänelle jälkikäteen. Kun olemme vastaanottaneet tuotteen ja tarkastaneet sen kunnon, palautamme asiakkaan alun perin maksaman summan hänen tililleen. Takaisinlähetyksestä asiakkaalle aiheutuvia kuluja ja mahdollisia pakkausmateriaaliostoksia ei korvata.

Emme koskaan lunasta ns. asiakaspalautuksia tai postiennakkolähetyksiä. ÄLÄ siis missään tapauksessa kirjoita palautuksen päälle “asiakaspalautus”, koska tällaista tuotetta emme lunasta emmekä korvaa niiden ostohinnasta mitään. Huomaa, että emme vastaanota mitään palautusta emmekä palauta ostajan rahoja, jos palautuksesta ei ole sovittu kanssamme.


Tuotteen vaihtaminen

Asiakkaalla on oikeus vaihtaa tilaamansa tuote 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Tuotteen tulee olla täysin käyttämätön ja myyntikuntoinen. Hygieniatuotteita ei voi vaihtaa.
Asiakas maksaa palautuksesta aiheutuvat postitus- ja pakkauskulut itse. Korvaavan tuotteen lähetyksestä ei tarvitse maksaa postikuluja.  Vaihtamisesta on ehdottomasti sovittava kanssamme etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@uneksi.com. Emme lunasta takaisin ilman sopimusta vaihtoon lähetettyjä tuotteita.

Noutamattomat lähetykset

HUOM! 13.6.2014 muuttuneen kuluttajalainsäädännön perusteella noutamatta jättäminen ilman velvoitteita ei ole enää kuluttajalle kuuluva oikeus.

Jos asiakas ei nouda hänelle saapunutta lähetystä (maksikirje tai paketti) toimipaikasta sen säilytysajan aikana ja lähetys palautuu myyjälle, korvaamme asiakkaan erillisestä pyynnöstä ostoksesta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle lähetyksen takaisinlunastuskulujen ja Checkoutin veloitusten jälkeen (yht. 10 €). Pääsääntöisesti emme lunasta palautuvia lähetyksiä lainkaan takaisin, eikä rahoja tästä syystä koskaan automaattisesti palauteta. Huomaa, että takaisinlunastus on meille raskaasti maksullista, mistä syystä emme koskaan korvaa tilaushintaa kokonaisuudessaan. Mikäli asiakas haluaa tuotteen lähetettäväksi uudestaan, hänen tulee maksaa lunastuskulujen (10 €) lisäksi uudelleenpostituksesta erikseen (7,90 €). Noutamatta jättäminen ei siis missään tapauksessa ole sama asia kuin palautus.

 

Erikoistilanteet

Väärin tai epätäydellisenä ilmoitettu toimitusosoite
Jos asiakas on ilmoittanut toimitusosoitteen virheellisessä muodossa tai epätäydellisenä, lähetystä ei voida jaella perille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Tällöin lähetys palautuu meille parin viikon päästä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja (10 €) ja uusia toimituskuluja (7,90 €) vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen (10 €) jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

Vastaanottajaksi ilmoitettu henkilö ei asu toimitusosoitteessa
Jos asiakas on tilannut tuotteita henkilön nimellä osoitteeseen, jossa tämä ei virallisesti asu, lähetystä ei jaella ja se palautuu meille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Uudelleentoimitus on mahdollista asiakkaan pyynnöstä ainoastaan takaisinlunastuskuluja (10 €) ja uusia toimituskuluja (7,90 €) vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen (10 €) jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

Poste Restante
Jos haluat tilauksesi Poste Restante -osoitteeseen, et saa minkäänlaista saapumisilmoitusta tai seurantakoodia, vaan sinun tulee itse käydä toimipaikassa kyselemässä nimelläsi saapuneita Poste Restante -lähetyksiä. Jos haluat tilauksesi toimitettavan näin, emme vastaa mahdollisista katoamisista tai toimitusongelmista. Mikäli tällaista tilausta ei noudeta, se palautuu meille. Emme lunasta lähetystä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja (10 €) ja uusia toimituskuluja (7,90 €) vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen (10 €) jälkeen.

Huijausyritys  – ”en ole saanut mitään”
Jos asiakas esittää, ettei hän ole saanut maksikirjeen noutoilmoitusta, mutta lähetys ei kuitenkaan palaudu meille 2 viikkoa noutoilmoituksen lähetttämisen jälkeen, on selvää, että lähetys on noudettu. Tällöin kyseessä on huijaus, ja lähetämme asiakkaalle laskun mahdollisesta tuplatoimituksesta. Myös muita toimenpiteitä voidaan tapauksen mukaan harkita.

Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman käyttäjäystävällisesti käytämme evästeitä (ns. cookies). Jatkamalla sivustolle hyväksyt evästeiden käytön liikkuessasi sivustollamme.

Sulje